Han mener Hodne-meldinger kan oppfattes som trusler

Informasjonsansvarlig Lars Petter Einarsson ved asylmottaket på Forus fikk i vår flere meldinger fra diskrimineringsdømte Merete Hodne.

Lars Petter Ravn Einarsson

Informasjonsansvarlig Lars Petter Einarsson ved asylmottaket på Forus har ikke anmeldt meldingene fra Merete Hodne.

Foto: Eirik Gjesdal

– «Håper du en dag får som fortjent».

Denne meldingen fikk Lars Petter Einarsson fra Merete Hodne i mars i år. Einarsson er informasjonsansvarlig for selskapet som eier asylmottaket på Forus som nå stenger dørene. Hodne ble i september dømt for å ha nektet en kvinne med hijab adgang til frisørsalongen sin på Bryne.

Les også: Fleire har forsvunne frå mottaket etter at situasjonen i Finnmark har eskalert

Les også: Forus-mottaket gjort om til midlertidig mottak

Einarsson viser fram flere meldinger han har fått fra Hodne:

– «Dere blir en dag stilt til ansvar. Da finnes ingen nåd

– Så er jo spørsmålet om det er en metafor eller en trussel, eller hva det er, sier Einarsson.

Lars Petter Einarsson

Informasjonsansvarlig Lars Petter Einarsson ved asylmottaket på Forus stiller spørsmål ved om meldingene han fikk fra Merete Hodne var trusler.

Foto: Ali Akhtar / NRK

Flere meldinger

Hodne har i lengre tid vært tilknyttet grupperinger som har blitt omtalt som høyreekstreme. I mars sendte hun meldinger til Einarsson. Han omtaler meldingene i en bok om mottaket som kommer neste uke, under kapitelet: Trusler.

Les også: – Malika er ikke min kamp – det er Muhammedanismen

– Så kommer det noe som kanskje kan oppfattes som en trussel, sier Einarsson: «Tenk på meg og mine meningsfeller den dagen dere ser sannheten om invasjonen. Våre etterkommere har ingen fremtid. Dere som lar dette skje, må en dag betale dyrt. Vent og se

I meldingene skriver Merete Hodne blant annet:

«Det er dere som tar inn muhammedanerne ukritisk til landet vårt og plasserer dem blant våre barn. Dere blir en dag stilt til ansvar. Da finnes det ingen nåde. Dere som lar dette skje, skal en dag betale dyrt.»

Avviser trusler

Merete Hodne avviser at dette var trusler mot mottaket.

– Det var ikke ment som en trussel fra meg. Det er jo Muhammedanismen som er trusselen. De vil jo se etter hvert at vi hadde jo rett i de advarslene vi kom med, sier Hodne.

merete hodne

Merete Hodne avviser at meldingene hun sendte til informasjonsansvarlig ved Forus asylmottak var trusler.

Foto: Siv Sandvik / NRK

Meldingene fra Hodne ble ikke anmeldt til politiet.

Operasjonsleder Tor Helge Stavik i Sør-Vest politidistrikt svarer slik på spørsmålet om meldingene fra Hodne kan oppfattes som trusler mot mottaket:

– Det kommer veldig an på hvordan den som blir truet oppfatter budskapet. Hvis han ikke føler det som en trussel, vil det jo heller ikke være en trussel, men hvis han oppfatter det som en trussel og kjenner at det påvirker ham med ubehag i hverdagen, han må ta forholdsregler eller endre på den vanlige livsførselen, så må det jo absolutt være en trussel, sier operasjonsleder Stavik.