NRK Meny
Normal

– Vi mener å ha den riktige bilen

To personer er arrestert og siktet etter påkjørselen på Klepp fredag. Fremdeles gjenstår mye arbeid, men politiet er nå sikre på at de har funnet frem til bilen som kjørte på og drepte Olav Hovda (12).

Politiet hadde onsdag klokken 12.00 pressekonferanse om saken der tolv år gamle Olav Hovda ble kjørt ned og drept fredag kveld.

VIDEO: Påtaleansvarlig i saken, Ann-Bjørg Ingebrigtsen, og Klepp-lensmann Hans Kyllingstad, orienterte på pressekonferansen onsdag. Se hele pressekonferansen her.

Politiet på rundspørring på Klepp
Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK
Politiet på rundspørring på Klepp

Onsdag var politietterforskere på ny rundspørring på Klepp.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

Påkjørselen skjedde i Lalandsvegen på Klepp sist fredag. Lørdag kveld ble en person pågrepet i saken, men sjekket ut og løslatt kort etter. Frem til tirsdag sto politiet uten siktede i saken.

Ved 17.30-tiden tirsdag kveld ble to personer, en mann og en kvinne, arrestert. De to personene er et ektepar som begge kommer fra Klepp.

– Vi mener å ha den riktige bilen, og at tekniske spor knytter denne til saken, sa Ann-Bjørg Ingebrigtsen, påtaleansvarlig i saken, på politiets pressekonferanse i dag.

Ford Focus oppdaget i bomstasjon

Ifølge politiet har ingen av de to siktede erkjent å ha kjørt bilen.

Bilen politiet mener var involvert i ulykken, en grønn Ford Focus stasjonsvogn, ble beslaglagt på et verksted i distriktet.

Bilen ble reparert på KS bilverksted i Sandnes. Den hadde skader i fronten, på sidene, på taket og knust frontrute.

Ifølge Aftenbladet var det data fra bomstasjonen på Kåsen som hjalp politiet med å finne ulykkesbilen.

Bilen skal ha passert bomstasjonen rundt klokken 19.30 fredag kveld. Få minutter før 12 år gamle Olav Hovda ble påkjørt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ann-Bjørg Ingebrigtsen og Hans Kyllingstad

Ekteparet, begge i 40-årene, er siktet etter §239 i straffeloven. Den handler om uaktsomt bildrap. Både mannen og kvinnen nekter for å ha kjørt bilen, og ingen av dem erkjenner straffskyld.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– En av de siktede eier av bilen, opplyser Ingebrigtsen.

NRK vet at bilen er registrert på kvinnen. Ifølge Kjell Sund, som eier KS bilverksted var det også hun som leverte bilen på verkstedet.

Politiet har allerede fått flere hundre tips i saken, og bilder fra bomstasjoner i området er også undersøkt. Like etter ulykken sa politiet at bilen muligens var rød, men bilen de nå har funnet frem til er altså grønn.

Vil ha flere tips

– Hvis folk der ute har opplysninger om denne bilen, vil vi gjerne at de kontakter oss, sier Klepp-lensmann Hans Kyllingstad.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fakler og kort i Lalandsvegen

Også onsdag var det tent fakler og lagt ned kort og blomster på ulykkesstedet i Lalandsvegen på Klepp.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

Underveis i etterforskningen har politiet hatt dør til dør-aksjon i kommunen. Onsdag formiddag var politiet på ny rundspørring.

Selv om politiet er sikre på at bilen har vært involvert i ulykken, gjenstår mye arbeid.

– Vi skal gjøre flere avhør, gjøre rundspørringer og undersøke tekniske spor for å kartlegge bilen og disse personene, sier Ingebrigtsen.

Erkjenner ikke straffskyld

Ifølge Ingebrigtsen er begge siktet etter straffelovens §239 om uaktsomt drap med motorvogn. Strafferammen er seks års fengsel. Politiet har ikke avgjort om de vil be om varetektsfengsling.

Mannens forsvarer, Anne Kroken, sier at den 43 år gamle mannen ikke erkjenner straffskyld. Han er allerede avhørt, og ønsker å forklare seg videre for politiet, ifølge Kroken.

Ifølge kvinnens forsvarer, Inger Marie Sunde, stiller hun seg uforstående til siktelsen og erkjenner ikke straffskyld.

Anne Kroken forsvarer den ene som er tiltalt i Klepp-saken.

VIDEO: Mannens forsvarer, Anne Kroken.