NRK Meny
Normal

Mener drosjenæringen er mettet

Tallet på drosjeløyver på Nord-Jæren bør reduseres med 40 neste år, mener Stavanger Taxi. Samtidig har Rogaland fylkeskommune lyst ut 25 ledige løyver.

Taxiaksjon

Leder i Stavanger Taxi lover at det ikke blir nye storaksjoner mot flere drosjeløyver, men er ikke fornøyd med dagens situasjon.

Foto: Anders Fehn / NRK

Svein Svimbil

Leder i Stavanger Taxi, Svein Svimbil, fortviler over at fylkeskommunen vil øke antall drosjer på Nord-Jæren.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

– Det er mange som sliter nå, og som må være mye i bilen for å få en omsetning de kan leve av, sier Svein Svimbil, leder i Stavanger Taxi.

Mens Rogaland fylkeskommune har lyst ut 25 ledige løyver på Nord-Jæren i høst, roper taxi-næringen varsku. For å få balanse i markedet bør dagens rundt 400 drosjeløyver reduseres med 40, mener Svimbil.

– Vi leser daglig om at oljebransjen sliter, med påfølgende nedbemanninger. Dette overføres videre til oss. Det blir mindre reiseaktivitet, og vi merker det allerede, sier Svimbil.

Forventer pågang

Rådgiver hos fylkessamferdselssjefen, Knut Forestad, forventer stor pågang av søkere på de ledige løyvene.

– Det blir nok mange søkere nå også, og det henger sammen med at det er mye ledig i Stavanger, sier han.

Før jul markerte drosjesjåfører i Stavanger seg kraftig da de aksjonerte mot løyvene. Svimbil i Stavanger taxi sier at næringen ikke vil komme med lignende aksjoner nå.

– Vi har sånn sett hatt en grei dialog med fylkeskommunen og politikerne, og har vel på sett og vis akseptert situasjonen slik den er. Men jeg ser ganske svart på ting, sier han.

Vurderer saken

– Dersom politikerne hadde tatt ansvar og ønsket en bærekraftig næring, så ville de ha redusert antallet, fortsetter han.

Forestad lover at fylkeskommunen skal vurdere saken nøye.

– Vi skal foreta en grundig evaluering, slik at det som legges fram i saken forhåpentligvis danner et godt grunnlag for at politikerne kan ta den rette avgjørelsen.