NRK Meny
Normal

Mener banken ga dårlige råd

Acta-grunderen og kona saksøker Handelsbanken for 424 millioner kroner.

Fred Ingebrigtsen

Fred A. Ingebrigtsen (til høyre) i samtale med NRKs reporter Svein Jacob Mathisen.

Foto: Zbigniew Czaplicki / NRK

Acta-grunderen Fred A. Ingebrigtsen og kona Ingrid Ottesen har saksøkt Handelsbanken for 424 millioner kroner på grunn av det de mener er "uaktsom rådgiving".

Bakgrunnen er blant annet det som skjedde med luksusvillaen i Marbella i Spania da Ingebrigtsen ble utpekt som hovedmann i den såkalte innsidehandel-saken i 2008, skriver Dagens Næringsliv .

Les også: Ennå er det ikke tatt ut tiltale i innside-saken mot Fred Ingebrigtsen

Seks personer er siktet for brudd på verdipapirloven. Politiet mener at Ingebrigtsen og personer i hans famile og omgangskrets er skyldige i ulovlig innsidehandel med Acta-aksjer.

Les også: Ingebrigtsen må selge luksusvilla

– Stor avstand mellom partene

Kommunikasjonsdirektør Lars Sæthre i Handelsbanken sier at avstanden mellom saksøker og banken er stor i denne saken.

– Med de mange påstandene som fremmes kan det være fristende å presentere fakta som ville tegnet et helt annet bilde av saken. Som bank skal imidlertid våre kunder være trygge på at vi ikke deler kundeinformasjon, sier Sæthre til NRK.

Handelsbanken mener at det nå ligger an til at partene må få rettens hjelp til å avklare fakta.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Villa i Marbella

Fred A. Ingebrigtsen og Ingrid Ottesen sitt søksmål mot Handlesbanken dreier seg blant annet om forhold rundt parets villa i Marbella i Spania.

Foto: Hauge Jon / Aftenposten

Bestrider pant

Handelsbanken mener de har 123 millioner kroner i pant i den 800 kvadratmeter store villaen på den spanske solkysten. Villaen eies av selskapet Orange Apple som Fred A. Ingebrigtsen og Ingrid Ottesen hver eier femti prosent av.

Ingrid Ottesen bestride Handelsbankens pant og mener hun er lurt av banken.

– Jeg er sjokkert over de erfaringene jeg har hatt med Handelsbanken. Dette er en bank som ikke skyr noen midler, og som utviser slett bankhåndverk og en omfattende ukultur, sier Ingrid Ottesen til DN.

Les også: Hele formuen forsvant i fjor

Les også: - Politiet må straffes

– Uriktig og tendensiøst

Kommunikasjonsdirektøren i Handelsbanken sier at banken har forståelse for at folk som er i ferd med å miste hus og fritidsboliger strekker seg langt for å hindre at dette skjer.

Sæthre mener at det som hevdes fra Ingebrigtsen/Ottesen er uriktig og tendensiøst.

– Banken har vært kjent med beskyldningene i flere måneder. Derfor har banken gjennomført en omfattende intern undersøkelse og i tillegg fått en uavhengig juridisk gjennomgang. Ingenting i disse gjennomgangene bekrefter de påstander som fremmes, sier Sæthre

Kommunikasjonsdirektøren mener Handelsbanken har strukket seg langt for å finne gode og frivillige løsninger for kunden.

–Men vi har dessverre ikke lykkes, sier Sæthre.