Den sjette som tar på seg uavhengig-hatten

Kaoset i Stavanger arbeiderparti fortsetter. Nå sier tidligere leder, Ståle Johan Knutsen, stopp. Han blir den sjette som melder seg ut i denne valgperioden.

Ståle Johan Knutsen melder seg ut av Stavanger Arbeiderparti

Ståle Johan Knutsen møter mandag som uavhengig representant i Stavanger bystyre.

Foto: Øystein Otterdal/Ole Andreas Bø

Stavanger Ap er ikke hva det en gang var, siden valget i 2011 har representanter flyktet fra partiet som om det var et synkende skip. Både lederstrid, bybanekrangel og skjenkesaker har gitt ledere og medlemmer mer enn nok å styre med. Og for noen har det toppet seg.

– Hadde det vært mulig ville jeg bare meldt meg ut av Stavanger Arbeiderparti, er beskjeden fra tidligere leder, Ståle Johan Knutsen.

Stor andel av bystyret er nå uavhengig

Beskjeden kan minne om budskapet også Fride Solbakken kom med da hun meldte seg ut i februar 2013. Hun var den fjerde i løpet av kort tid som sa takk for seg, og i sommer meldte også Summer Ejaz seg ut.

Fem av de nå seks utmeldte arbeiderpartipolitikerne sitter i bystyret i Stavanger, enten som vara eller fulltidsrepresentant. Solbakken sitter på fylkestinget.

Til tross for at Arbeiderpartiet har en relativt stor bystyregruppe på 19 innvalgte representanter, er det nå en betydelig andel av disse som nå er uavhengige representanter.

Saken fortsetter under bildet

Arnt Heikki Steinbakk

Arnt heikki Steinbakk, Cecilie Bjelland og Ståle Johan Knutsen fotografert mens de fremdeles var partifeller.

Foto: Ole Andreas Bø

Til det sier den tidligere Stavanger Ap-lederen følgende:

– Jeg kommer til å fortsette som uavhengig representant ut perioden i bystyret og i de utvalg jeg sitter i. Jeg er valgt av velgere som trodde på meg, og jeg vil derfor forholde meg til det programmet jeg gikk til valg på, sier Knutsen.

– Trist

Han legger til i pressemeldingen han har sendt ut søndag kveld, at han «opplever en ledelse som benytter metodikker og fremgangsmåter som ikke hører hjemme i en demokratisk organisasjon».

– Da ser jeg dessverre ingen annen utvei enn å melde meg ut av partiet.

Stavanger Arbeiderparti er for tiden i en rettslig prosess med nok et tidligere medlem, Pål Hopsdal. Også i denne saken har konflikten mellom ulike partier i partiet kommet frem i lyset.

Cecilie Bjelland som i dag er gruppeleder i Arbeiderpartiet i Stavanger vil ikke kommentere årsakene til hvorfor Knutsen melder seg ut, men sier til NRK at hun synes det er trist.