Hopp til innhold

Medisterpølse, poteter og gulrøtter

Til julemiddagen har vi ribbe, surkål eller rødkål, medisterkaker, medisterpølser, gulrøtter og poteter.

Ribbe med surkål og rødkål
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Medisterpølse

4 porsjoner

500 gr medisterpølse, kuttet i ønskelige biter
Smør til steking

Smelt 1 ss smør i pannen, legg pølsene oppi og stek de på middelsvarme til de gjennomstekt og har fått en gyllen farge.

Pølseråd

Når du skal kjøpe julepølsene, les på pakken og pass på at du velger en pølse med god kvalitet. Gå gjerne til den lokale slakteren og hør hva de har. Kanskje de kan vakuumpakke pølsene for deg, da holder de seg lenger.
Sørg for at utløpsdatoen er bra, for pølser inneholder mye fett og de kan lett bli harske.

Poteter

Beregn ca 150 gr poteter pr person (dvs 2 middelstore).
Mandelpotet er fint til julemiddagen, den får du kjøpt på de fleste butikker i dag.
Kok opp en kjele vann med salt i, ha potetene oppi og kok til de er møre, 20-30 min.
Poteter må aldri fosskoke.
Potetene kan du skrelle dagen før, da må de oppbevares i vann i kjøleskapet.

Gulrøtter

Beregn ca 80 gr gulrøtter pr person (ca 1/2).
Skrell gulrøttene og del de i ønskede biter.
Kok opp en kjele med vann, ha i salt. (1 ss salt på 1 liter vann)
Kok gulrøttene til de er ”al dente” (dvs når de er møre men fremdeles har litt tyggemotstand).
Serveres med en gang.