«Northug-comeback» gir rekordstor medieinteresse

28 medaljevinnere fra Sotsji-OL stiller til start under Blink-festivalen i Sandnes denne uken.

Rigginga til Blinkfestivalen er i rute. I morgon startar festivalen med motbakkeløp i Lysebotn.

Petter Northug deltar under Blink-festivalen i Sandnes. Det gir stor medieinteresse for arrangementet.

Store deler av verdenseliten i langrenn og skiskyting stiller til start i Sandnes. Deltakerne kommer fra femten nasjoner. Blink-festivalen samler 28 medaljevinnere fra Sotsji. De 28 tok til sammen 45 medaljer i OL i vinter.

Lillehammer, Norway 20131206.Petter Northug under pressetreffet for landslaget i langrenn på utøverhotellet i Lillehammer fredag, i forbindelse med verdenscuprennene lørdag og søndag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Petter Northug stiller i sitt første renn etter fyllekjøringsepisoden i mai.

I tillegg til stiller Petter Northug i sitt først renn etter fyllekjøringsepisoden i mai. Northug kommer til Sandnes onsdag, og skal delta både i motbakkerennet Lysebotn opp på torsdag, og et renn i Sandnes sentrum fredag.

Det er usikkert om han og stiller i langrennskonkurransen på lørdag.

Northug gir rekordstor medieinteresse

Det er ikke minst Northug som fører til at medieinteressen for det som skal skje i Sandnes de nærmeste dagene er rekordstor.

Rundt 50 journalister er akkrediterte. Alle større norske medier er representere. Dessuten kommer det mediefolk fra Sverige, Finland, Østerrike og Sveits.

Blinkfestivalen 2010

Petter Northug har og tidligere deltatt i Sandnes. Her taper han spurten mot Øystein Pettersen for fire år siden.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix

– Vi har fått en veldig bra standard internasjonalt på arrangementet, men det er klart det hjelper med Petter Northug i den situasjonen som han har vært i.

Odd Langhelle

Blink-sjef Odd Langhelle understreker at det er nødvendig for arrangørene å utvikle festivalen videre fra år til år.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Det sier Odd Langhelle, lederen for Blink-festivalen, dagen før det hele er i gang.

Blink-sjefen er og optimistisk når det gjelder været, selv om værmeldingene kunne vært bedre.

– Det kommer gjerne en regnbyge eller to, men det tåler vi. Får vi 20 grader slik som de melder nå, så blir det fantastisk, mener Langhelle.

– Nødvendig å komme med noe nytt

Årets utgave er den niende, og Langhelle understreker at det er nødvendig for arrangørene å utvikle festivalen videre fra år til år.

– Det er viktig at publikum opplever at det er noe nytt, og at utøverne og synes at det skjer noe. Hvis vi bare hadde gjort det samme hvert år, så hadde det kanskje blitt kjedelig i lengden, mener Langhelle.

Bro til Blink-festivalen

De nye broen er godt og vel fire meter høy, 40 meter lang og seks meter bred. Den skal gi løperne nye utfordringer i løypen.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Nytt i år er en ekstra bro som deltakerne passerer over og under på vei ut og inn fra stadion-området ved ruten. Broen er godt og vel fire meter høy, 40 meter lang og seks meter bred. Den skal gi løperne nye utfordringer i løypen.