Hopp til innhold

Tar med ordførerkjedet til Idol-finalen

Ålgård står på hodet før kveldens Idol-finale der Siri Vølstad Jensen (17) kan gå av med seieren. Ordfører Olaug Bollestad har søkt om særskilt tillatelse for å bære ordførerkjedet i Oslo.

Det er ingen tvil om at det er idolfeber på Ålgård. I kveld kan Siri Vølstad Jensen gå av med seieren som hele norges idol, og da blir det stor fest i Westernbyen

VIDEO: Gjesdal-ordfører Olaug Bollestad reiser til Oslo for å heie på Siri. Resten av Ålgård har også gått av hengslene. Foto: Kaj Hjertenes/NRK.

Eirik Søfteland og Siri Vølstad Jensen

Eirik Søfteland og Siri Vølstad Jensen kjemper om seieren i Idol.

Foto: NRK P3
Olaug Bollestad

Olaug Bollestad, ordfører i Gjesdal.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Ordførerkjedet ble spesialpusset på onsdag og jeg har sendt egen søknad til ordføreren i Oslo for å få bære det hvis Siri vinner eller hvis jeg skal si noe på vegne av Gjesdal kommune som stolt ordfører, sier Olaug Bollestad.

Krf-ordføreren i Gjesdal kommune har pakket ordførerkjedet ned i en spesialtilpasset reisekoffert. Hun skal til Oslo for å se Siri Vølstad Jensen forsvare Ålgårds ære i kveldens Idol-finale.

– Gode på mer enn olje

Siri (17) har kjempet seg gjennom alle finalerundene av Idol og i kveld kan hun vinne hele sulamitten.

– Jeg vil gi mye ros til Siri som den jordnære jente hun er, og jeg vil også dedikere noe ros til lærerne på kulturskolen i Gjesdal. Hun viser at det er mye mer enn olje og gass vi er gode på, og at det er andre veier som er viktige for det gode livet, sier Bollestad.

Idol-sirkuset har skapt et stort engasjement i hjembygdå Ålgård. Lokalavisa Gjesdalbuen er i dag stappfull av lykkeønskninger fra det lokale næringslivet.

– Shell, Pizzabakeren, matbutikker og flere er med. Det spredte seg fort og alle er superengasjerte, sier Jan Arild Rinder, markedskonsulent i Gjesdalbuen.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Siri Vølstad Jensen (17) fra Ålgård er mer enn klar for morgendagens Idol-finale.

VIDEO: Siri Vølstad Jensen før Idol-finalen. Foto: Mohammed Alayobi/NRK.

Storskjerm i Westernbyen

Westerbyen gjøres klar for Idol-show

Westerbyen gjøres klar for Idol-show.

Foto: Hallgeir Pedersen

– I kveld er det finalefest for Siri. Vi skal vise finalesendingen på storskjerm og ha et kjempeshow, sier Solfrid Sivertsen, assisterende daglig leder i Westernbyen.

Store og små samles i Westernbyen ved Kongeparken for å heie på idolet. Det er ventet over 400 gjester, som skal se kveldens sending på storskjerm.

– Siri er fra Ålgård, vi har en Westernby og hun liker country. Den pakken er perfekt. Selvfølgelig skal vi ha festen her, sier Sivertsen.

Idolet selv er svært takknemlig for støtten fra hjembygdå

– Jeg leser i Gjesdalbuen om at Ålgård støtter meg. Jeg setter utrolig stor pris på at vi har et så støttende lokalsamfunn på Ålgård, sier Siri Vølstad Jensen.

Flere nyheter fra Rogaland