Hopp til innhold

Med ny treningspark skal de eldre holde seg unge

Like ved Skipper Worse på Eiganes i Stavanger har flere balanse- og styrketreningsapparater blitt satt opp. Et lite tiltak med en prislapp på 1,2 millioner kan gjøre stor forskjell, mener de eldre.

I dag åpnet en ny lekeplass for eldre på Ledaal like ved Skipper Worse.

VIDEO: Arne Haldorsen var på plass for å teste ut kommunens nye aktivitetspark for eldre.

– Dette er det beste som har skjedd i Stavanger kommune noen gang. Jeg kommer til å bruke denne plassen kjempemye, sier Arnt Haldorsen.

Han var en av de første til å ta i bruk den nye aktivitets- og treningsparken på Eiganes. Flere forskjellige treningsapparater er på plass. Prislappen er 1,5 millioner.

– Det er viktig at man får brukt kroppen, og leddene man ikke trener så ofte. Man må holde seg i fysisk aktivitet. Jeg bor rett her borte, så jeg er privilegert og kommer til å bruke parken mye, sier Anne Lise Hostad.

Anne Lise Hostad

Anne Lise Hostad holder seg i form, og gleder seg til å bruke aktivitetsparken.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Billig folkehelse i praksis

– Dette er mye bedre enn det dyre konserthuset. Her kan en vanlig mann gå og kose seg, sier Haldorsen.

Prisen på konserthuset, som Haldorsen sammenlignet med, kostet 1,2 milliarder.

– Av og til er også de små tiltakene, som ikke koster så mye, vel så viktige. Begge handler om folkehelse, på forskjellig måte, sier Per A. Thorbjørnsen, nestleder for kommunalstyret for levekår.

Han klippet snoren i dag.

– Dette er et ekstremt viktig prosjekt. Det kan tas i bruk hele døgnet, for alle aldersgrupper. Det er ingen billettpriser og ingen åpningstider. Det er billig folkehelse i praksis, sier han.

Håper på flere parker

Det er fem-seks år siden arbeidet med parken startet. Nå har kommunen lyst til å bygge flere.

– Ting tar tid, men når vi har fått det på plass håper jeg det ikke tar så lang tid før vi har på plass ett til, sier Thorbjørnsen.

Kari Oord

Kari Oord testet ut parken i dag.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK