Hopp til innhold

MDG-topp blir kvalm av toget

Bystyrepolitiker og stortingskandidat Erlend Kristensen fikk kjeft for å ha kjørt Tesla fra Sandnes til Lillehammer for å delta på Miljøpartiet de Grønne sitt landsmøte. Nå forklarer han hvorfor.

MDG Tesla

Erlend Kristensen kjørte Tesla til landsmøtet istedenfor å ta toget.

Foto: Andreas Nordang Uhre/MDG

– Han hadde et poeng han som kritiserte meg.

Erlend Kristensen, bystyrepolitiker i Sandnes og 2. kandidat til Stortinget for Miljøpartiet De Grønne i Rogaland, hadde et forklaringsproblem overfor enkelte som kritiserte han for å kjøre den lange veien fra Sandnes til Lillehammer i bil istedenfor å ta toget. Han fikk blant annet høre det fra en person som ringte til ham idag. Kristensen gikk ut i avisa og fortalte ærlig hva grunnen var. Selv om det satt langt inne å fortelle dette offentlig, mente han at ærlighet varte lengst.

– Det er rett og slett at jeg blir kvalm av å ta Sørlandsbanen. Jeg har tatt dagtoget til landsmøtet de to foregående årene og sittet der og vært litt grønn i toppen. Jeg blir fysisk uvel av å reise.

Anbefaler andre å ta tog

Kristensen mener saken blir ekstra spesiell fordi han har skrevet boka Hel Sykkel der han blant annet anbefaler folk å ta med seg foldbar sykkel på interrail i Europa. Ferie med opplevelser uten fly.

– Jeg har reist på tre interrail gjennom Europa. Jeg var livredd i forkant for hvordan dette skulle gå. Men i Europa er det helt annen standard med rette strekninger. Det var overhodet ingen problem, men på Sørlandsbanen sliter jeg.

MDG Tesla

Erlend Kristensen, Alexandra Gjerdrum styreleder MDG Sandnes og Jon Torger Hetland Salte fra Hommersåk, nå utflyttet og i styret for MDG Time.

Foto: MDG

Kristensen mener problemet for hans del kan løses hvis MDG vinner frem med sitt ønske om lyntog.

– Vi vil ha lyntog og rettere strekninger, sier han.

Avviser kritikk

Selv om Kristensen skjønner at han får kritikk for å velge bil foran tog, så mener han miljødebatten er mer kompleks enn som så.

– Vi må ha planer for fremtiden fordi vi skal endre energimiksen i verden sånn at både dette toget og Teslaen skal gå på nullutslipp både i drift og produksjon. På den måten kan vi finne nye og bedre alternativer enn å fly, sier Kristensen.

– Uansett i vårt langstrakte land så det ikke alle som har tilgang til tog. Jeg jobber for å fremme miljøvennlige alternativer til fly.