NRK Meny
Normal

Hun er ikke overrasket over de grønnes fremgang i oljefylket

Miljøpartiet De Grønne (MDG) gjør det svært godt på Aftenbladets/Haugesunds Avis' meningsmåling, og mangler bare ett prosentpoeng på å ta et direktemandat i Rogaland.

Hanna Marcussen

Toppkandidat Hanna Marcussen er ikke overrasket over at De Grønne gjør det bra i Oljefylket, og nå kan ligge an til å vippe ut SV.

Foto: Miljøpartiet De Grønne

– Vi har jo en målsetting om å klare direktemandat fra Rogaland. Nå ser vi at det kan være innen rekkevidde, sier nasjonal talskvinne Hanna Marcussen.

Toppkandidaten for MDG i Rogaland er ikke overrasket over at De Grønne gjør det bra i Oljefylket, og nå kan ligge an til å vippe ut SV. I den siste meningsmålingen får partiet en oppslutning på 3,9 prosent i Rogaland.

– Det er veldig mange som ønsker en langt mer ambisiøs klima og miljøpolitikk. Miljøengasjementet finnes. Det som har manglet, har vært en tydelig miljøstemme. Når vi er det, og folk ser at vi har en reell sjanse, så er det nok mange som tenker at i år skal jeg stemme grønt, sier Marcussen.

– Det å legge alle eggene i en kurv er ganske risikofylt

Toppkandidaten er ikke overrasket over fremgangen i oljefylket. Hun forteller at partiet hadde en valgkampturné i slutten av juni hvor MDG reiste gjennom alle 26 kommunene i Rogaland.

– Da snakket vi blant annet med mye næringslivsfolk som ikke jobber i olja. Det er et miljøengasjement der, og det er mange som ser at det å satse så ensidig på en næring ikke er det lureste vi kan gjøre for fremtiden. Det å legge alle eggene i en kurv er ganske risikofylt i stedet for å satse på et grønt og mangfoldig næringsliv for fremtiden, sier Marcussen.

Miljøpartiet de grønne - valgstand

Miljøpartiet de grønne hadde en valgkampturné i slutten av juni hvor de reiste gjennom alle 26 kommunene i Rogaland.

Foto: NRK