NRK Meny
Normal

Maurice Ross enig med Viking

Bare fredagens obligatoriske legesjekk gjenstår før skotske Maurice Ross er klar for Viking.

Maurice Ross
Foto: Lars Navestad / NRK

Høyrebacken, som kommer fra engelske Milwall, ble torsdag ettermiddag enig med Viking om en avtale som binder skotten til Stavanger-klubben ut 2009-sesongen.

Maurice "Mau" Ross trente med Viking for første gang onsdag i forrige uke under treningsleiren i La Manga. Skotten rakk fire treningsøkter med Viking - i tillegg til treningskampen mot Fredrikstad sist fredag.

Så rødt

Her ble Ross utvist etter 77 minutter for å ha tatt strupetak på en motspiller, men skotten gjorde likevel et så godt sportslig inntrykk at han - som en av få prøvespillere i Viking - endte opp med en kontrakt.

- Ross tok tak allerede på første trening, og han viste fra første stund at han kan bli en verdifull forsterkning for oss.

 

Maurice Ross trente med Viking onsdag.
Foto: Lars Navestad / NRK

 Det sier sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad, til klubbens nettsider.

Østenstad spilte selv sammen med Maurice Ross i Glasgow Rangers i Skottland.

- Maurice Ross har vist at han er en meget solid spiller. Han har spilt på et høyt nivå og vi gleder oss til å få ham med videre i Viking, sier Østenstad om spilleren som også har 10 landskamper for Skottland.

På jakt lenge

Viking har slitt lenge med å finne en høyreback siden det ble klart at svenske Fredrik Lundqvist ikke kunne fortsette karrieren på grunn av skade.

I Maurice Ross har klubben nå fått en utfordrer til Jørgen Tengesdal, og det kan komme flere.

Denne uken er nemlig den islandske høyrebacken Höskuldur Eiriksson på prøvespill i Viking. Islendingen skal spille morgendagens treningskamp mot Tromsø på Øksnevad, og både Østenstad eller trener Uwe Rösler er åpne får å tilby Eiriksson kontrakt, selv om Maurice Ross nå er kommet til klubben.