NRK Meny
Normal

Måtte ringe politiet to ganger

Politiet i Egersund brukte en halv time på å rykke ut 500 meter på en nødmelding.

Theo Eriksen og Jacob Olsen

Theo Eriksen og Jacob Olsen utenfor toalettet hvor den livløse personen ble funnet.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

To femten år gamle gutter fant forrige tirsdag en livløs person innelåst i en bås på et offentlig toalett ved Okka bu i Egersund sentrum. De varslet eieren av Okka bu, som ringte politiet.

I følge alle tre tok det en halv time før politiet kom på plassen og startet gjenopplivingsforsøk. Da ble personen erklært død.

- Jeg skulle inn på do.Jeg så det stakk ut en fot ut fra en av båsene. Jeg gikk ut for å hente kameraten min Theo Eriksen. Han så at det var en livløs mann på golvet. Vi ga beskjed til de på Okka bu. De ringte politiet, sier Jacob Olsen.

Politistasjonen i Egersund ligger 500 meter fra Okka bu.

Måtte ringe to ganger

Eieren av bua på Jernbanekaien, Steinar Nevland ringte 02800 og snakket med operasjonsledelsen ved Rogaland politiet, som skulle sette politiet i Egersund på saken.

- Det varte og rakk, og det kom ingen politi. Det kjørte en politibil forbi. Jge trodde han tok feil av Jernbaneveien og jernbanestasjonen. Jeg ringte da opp igjen. I løpet av et kvarter kom da en helt annen bil med to personer. Da hadde gått vel en halv time.

Politimangelen i Dalane gjorde at også denne tirsdagskvelden var det kun to politifolk på vakt i de fire dalanekommunene samt Sirdal.

- Politiet gjør sikkert så godt de kan. Når det ikke er folk, så tar det tid før det kommer politi på stedet, sier Nevland.

Uenig med vitnene

Leder for ordens- og trafikkgruppa ved Eigersund politistasjon, Arne Arild Wetteland, sier at politiet kom til stedet innen 15 minutter. Dette strider mot det de tre vitnene sier. Wetteland tror at ventetiden kan oppleves ekstra lang i en slik situasjon.

- Nå er lang tid et relativt begrep ihvertfall i denne sammenhengen. Jeg har vært inne jornalen og sett. Responstiden fra når meldingen kom til vi var der var 15 minutt. Det finner jeg tilfredsstillende. Vi får eventuelt sette i gang etterforskning for å se hva responstiden var hvis de har stått der med stoppeklokken og tatt tiden. Jeg velger å tro at det politiet har notert er korrekt.

Nervøse butikkeiere

Lovløst i Egersund