NRK Meny
Normal

Måtte grave mann (32) ut av vegg

En 32 år gammel mann ringte politiet og sa han satt fast inni en vegg. Det var ikke så langt fra sannheten.

Fanget i vegg

Flere brannmannskaper måtte trå til for å redde mannen.

Foto: Ronny Hjertås

Klokken 08.50 fikk politiet en telefon fra en gammel kjenning. Mannen fortalte at han satt fast inni en vegg på Sola.

– Det var rett før vi merket meldingen som tull og la den vekk, men av og til sier magefølelsen at vi må handle, sier Trygve Ravndal, operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt.

Men politiet fant aldri mannen på Sola. Først en time seinere fikk politiet melding om at en mann ropte hjelp fra en vegg i nabokommunen Sandnes.

Og ganske riktig: den 32-årige mannen sto fast mellom to husvegger i Langgata 1 i Sandnes sentrum.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Mann fanget i vegg

Mannen prøve å klatre over en vegg fra et søppelrom, men ble kilt fast.

Foto: Ronny Hjertås

Satt bom fast

– Han satt bom fast. Brannvesenet måtte rive deler av veggen og fjerne brostein for å få ham ut. Politipatruljen på stedet sa at han aldri hadde klart å komme seg ut uten hjelp. Ingen av våre folk klarte å komme inn til ham, sier Ravndal.

Mannen ble sendt til legevakten for sjekk. 32-åringen har falt flere meter og kilt seg fast mellom to svært tette husvegger.

– Han har klatret en del for å komme oppi denne situasjonen, så dette er ingen tilfeldighet – dette har han planlagt godt, sier operasjonslederen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Mann fanget i vegg

Redningsmannskapene fant mannen bak denne veggen.

Foto: Ronny Hjertås

Mistenker uredelige hensikter

Politiet mistenker at mannen, som altså er en kjenning, var på vei for å bryte seg inn i bygningen. Selv har mannen blant annet forklart at han skulle på besøk til noen i en leilighet

– Han har et forklaringsproblem. Dette er et lite tilgjengelig sted. Videre er mannens egne forklaringer svært sprikende, sier Ravndal.

Stedet ligger rett ved der Langgata møter Solaveien i Sandnes. Politiet tror det var derfor mannen trodde han var i Sola.

– Sak mellom ham og huseier

Huseieren er varslet, men har foreløpig ikke kommet med noe erstatningskrav for den ødelagte veggen. I utgangspunktet er det 32-åringen selv som eventuelt må erstatte skadene.

– Han har uansett ikke gjort noe ulovlig. Dette er en sak mellom han og huseieren, sier Ravndal.