NRK Meny
Normal

Måtte dele sykehusavdeling etter drapsforsøk

Sjøl om den ene pasienten hadde forsøkt å drepe den andre, måtte de to ligge på samme avdeling. Stavanger universitetssjukehus (SUS) får kritikk fra fylkeslegen.

Stavanger universitetssjukehus (SUS)

Hovedbygningen på Stavanger universitetssjukehus (SUS). I 2010 prøvde en av pasientene å drepe en annen pasient. Likevel blei de to liggende på samme avdeling.

Foto: Åse Karin Hansen / NRK

Episoden skjedde i 2010, skriver VG, som har snakka med pasienten som blei utsatt for drapsforsøket.

– Jeg var innestengt med en mann som forsøkte å ta livet mitt. Jeg har vært livredd for å gå ut. Jeg fryktet at han ville angripe meg igjen. Jeg fikk flashbacks hver eneste dag, sier pasienten til VG.

Bodde sammen i fire måneder

Angrepet skjedde om natta ved en sikkerhetspost på Stavanger universitetssjukehus (SUS). Gjerningsmannen, en utilregnelig medpasient, og har innrømt at det var drapsforsøk. SUS opplyser til avisa at de to pasientene blei boende på samme avdeling i fire måneder etterpå, men at de to var fysisk adskilt fra hverandre.

Pasienten utvikla en posttraumatisk stresslidelse (PTSD) etter hendelsen, og denne blei forsterka av at de to var innlagt så nær hverandre, mener Fylkeslegen i Rogaland, ifølge VG.

Fylkeslegen: – Ikke godt nok

– Sykehusets håndtering har ikke vært god nok. Selve hendelsen er alvorlig, og når hendelsen er så alvorlig, krever det en god håndtering av sykehuset for å redusere skaden, sier fylkeslege Pål Iden til VG.

Sølve Braut ved spesialavdeling for voksne, Psykiatrisk divisjon i Helse Stavanger, sier til avisa at sykehuset tar hendelsen på det største alvor, og beklager det som har skjedd.