Er noe av dette ditt?

Verktøy, stereoanlegg og gamle LP-er. Politiet i Haugesund har kommet over en mengde tyvegods i forbindelse med ransakinger.

Tyvegodset stammer fra cirka 15, kanskje 20 innbrudd og grove tyverier, først og fremst på Hasseløy i Haugesund, men også på Bleikmyr og i Østre bydel.

– Bare i dag er det tre personer til som har meldt ifra om innbrudd, som vi ikke visste om, sier Torbjørn Nervik, politioverbetjent i Sør-Vest politidistrikt.

Gjerningspersonene er fire lokale såkalte gjengangere.

– De har erkjent det som har skjedd, men de husker ikke hvor tingene kommer fra.

Noe av verdi – noe av affeksjonsverdi

Politiet vet at tingene kommer fra innbrudd som er gjort over mer eller mindre hele byen, men det kan være lenge siden noen av dem forsvant.

Torbjørn Nervik

Torbjørn Nervik, politioverbetjent i Sør-Vest politidistrikt.

Foto: Thomas Halleland / NRK

– Jeg håper folk ser på bildene og gjør seg opp en mening om det er noe de savner fra en gang de har hatt besøk, sier Nervik.

Noe av det har stor verdi, mens annet, som treski og krumkakejern, kan ha stor affeksjonsverdi, mener Nervik.

– Det er en del ting som jeg tro vil ha relativt stor affeksjonsverdi for noen, men som dessverre blir skrotet om ingen melder seg. Vi gjør det vi kan for å finne eierne, sier han.

Oppfordrer til merking av verktøy

En god del av tyvegodset er verktøy av forskjellige slag. Dette er typisk lett omsettelig, verdifullt gods.

– Verktøy bør merkes skikkelig, og ikke med klisterkapper som kan tas av. Hvis det er merket godt er det ikke så attraktivt å ta. Det er ikke like aktuelt å stille opp på en byggeplass med verktøy som åpenbart tilhører noen andre, sier Nervik.