Maskerte fastleger utløste væpnet politiaksjon

To fastleger på Jørpeland i Rogaland etterforskes etter at de utløste en væpnet politiaksjon da de maskerte seg og kastet en sekk inn i en ambulansesentral.

Ambulanse

Ambulansesentralen på Jørpeland i Strand kommune ble satt ut av spill i en periode på grunn av to fastleger som kledde seg ut og kastet en sekk inn. Ambulansen på bildet har ikke tilknytning til saken.

Foto: Kjartan Ovesen

– Dette tar vi svært alvorlig. Vi har aldri vært i nærheten av å oppleve noe sånt, sier divisjonsdirektør ved Stavanger universitetssjukehus (SUS), Hans Tore Frydnes, til NRK.

Hendelsen har snakket om skjedde i slutten av mars. De to fastlegene har forklart til politiet at det hele var ment som en spøk. Verken politiet eller de ansatte ved ambulansesentralen syntes imidlertid at dette var morsomt, skriver Stavanger Aftenblad.

Hans Tore Frydnes

Hans Tore Frydnes, som er divisjonsdirektør ved SUS, synes ikke spøken var morsom.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– De involverte opplevde hendelsen som veldig skremmende. Ansatte ved stasjonen har blitt fulgt tett opp. Nå avventer vi den videre etterforskningen, sier Frydnes.

Ambulansesentralen ble satt ut av spill, og beredskapen måtte flyttes til andre steder mens det hele pågikk. Det skal være snakk om én til to timer.

Både politiet og Helse Stavanger har anmeldt saken. De to legene er anmeldt for trusler eller skremmende atferd.

Legene var maskert og ropte da de kastet en sekk inn i bygningen. Politiet rykket bevæpnet ut, opplyser jourhavende jurist Ketil Remman i Sør-Vest politidistrikt.

– Deres forklaring var at hele situasjonen var en spøk som gikk for langt. Det hadde politiet ingen grunn til å betvile, sier han.