NRK Meny
Normal

– Lysebotn opp er skrekkblandet fryd

En nygift Martin Johnsrud Sundby er usikker på egen form foran Lysebotn Opp. Han mener startfeltet trolig er det tøffeste noensinne.

Lysebotn opp Martin Johnsrud Sundby

En nygift Martin Johnsrud Sundby er usikker på egen form foran Lysebotn Opp. Bildet er tatt i forbindelse med en tidligere utgave av motbakkerennet.

Foto: Eirin Larsen/NRK

– Det er litt sånn skrekkblandet fryd når jeg kommer inn her og innser at jeg ikke er i veldig god form. Jeg har brukt sommeren til å gifte meg, og har faktisk hatt litt ferie for første gang på fire år. Da har kroppen rett og slett sovnet inn i en slags dvalemodus som jeg ikke har kommet meg ut av ennå.

Les også: – Hører du ikke pusten din, så tar du ikke i

Slik byskriveren en av landet fremste langrennsløpere, Martin Johnsrud Sundby; formen sin foran møtet med den sju kilometer lange motbakken opp fra Lysebotn mot det såkalte Ørneredet.

– Jeg ser for meg et par reale nesestyvere i dag, men jeg tror det er godt på sikt, sier han.

Petter Northug på plass i Lysebotn

En av dem som Johnsrud Sundby møter i Lysebotn opp er Petter Northug. Han kom til Lysebotn med helikopter torsdag formiddag.

Foto: Erik Sergio Auklend / NRK

– Det tøffeste startfeltet noensinne

Johnsrud Sundby har svært stor respekt for konkurrentene han skal kjmpe mot torsdag ettermiddag.

– Vi har vel trolig det tøffeste startfeltet noensinne, både i en langrenns og skiskytterkonkurranse. Alt som kan krabbe og gå av motbakkeløpere er jo til stede her. For oss som skal konkurrere med dem er det jo ikke så gøy, men jeg håper selvfølgelig å bite fra meg, sier Johnsrud Sundby.

Han oppgir to gode grunner for å delta i Lysebotn opp.

Les også: Klart for Blink for tiende gang

– Det er en fantastisk treningsøkt. Kanskje den råeste vi møter i løpet av vår og høst. Denne typen bakke møter vi aldri i treningsarbeidet til vanlig. Det andre er den atmosfæren vi møter, både her på toppen av bakken, og det vi kommer til å møte i Sandnes sentrum i morgen. Det er de to tingene som drar meg til Blink-festivalen hver sommer, sier Johnsrud Sundby.