NRK Meny
Normal

Prinsesse Märtha Louise angrep media

- Dere vrir alt til en spissformulering, og videreformidler det til andre, sa prinsessen til journalistene på pressekonferansen. Si din mening!

Video Pressekonferanse med Märtha Louise

NETT-TV: Se hele pressekonferansen med Märtha Louise.

– Vi er veldig lei oss for hvordan dette har kommet ut i media. Vi driver ikke med åndemaning, sjelesørging eller spiritisme i noen av våre kurs. Det vi jobber med er selvutvikling og det komme på plass i seg selv.

Det sa prinsesse Märtha Louise da hun møtte pressen før den såkalte engleskolen startet på Sola Strandhotell onsdag formiddag.

– Mange mener at skytsengelen er en avdød slektning

Prinsesse Märtha Louise sa at uttalelsene om kontakt med døde kom for å forklare en forskjell mellom kontakt med en avdød slektning og skytsenglene.

Mange på våre kurs mener at skytsengelen er en avdød slektning, det mener ikke vi. Vi mener skytsengler er en del av en guddommelig kjærlighetskraft, ikke avdøde mennesker, sa prinsessen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Prinsesse Märtha Louise

Det var et fullsatt pressekorps som ville ha en kommentar fra Märtha i dag.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Prinsessens avviste alle spørsmål om hvorvidt hun faktisk har vært i kontakt med døde.

– Vi jobber med kommunikasjon med engler og på dette kurset er det kun det som gjelder, sa prinsessen.

– Jeg vil ikke gå inn på hvordan jeg oppfatter kontakt med døde. Dette er ikke en del av vår virksomhet. Det er derfor det blir så dumt. Vi jobber ikke med å få kontakt med døde mennesker.

Les også: Omtaler prinsessen som «heks»

Les også: Voldsom interesse for engleskolen på Sola

– Jeg er ikke et mobbeoffer

Både kurset og arrangørens møte med pressen var omfattet med stor medieinteresse etter den voldsomme debatten rundt prinsessens engleteorier og samtaler med døde den siste tiden.

Prinsessen avsluttet pressekonferansen med følgende oppfordring til pressefolkene som var tilstede.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy

Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy avviste at engleskolen har kontakt med døde som tema.

– Det er en antimobbing-kampanje i skolene nå. Jeg opplever ikke meg selv som noe mobbeoffer. Jeg blir ikke redd eller truet av det som skjer. Men jeg vil dere skal tenke litt over hvem dere er i skolegården, sa Märtha Louise.

Dere vrir alt til en spissformulering, og videreformidler det til andre, sa prinsessen til journalistene.

Som eksempel brukte Märtha Louise at hun fortalte på pressekonferansen at hun hadde møtt en i butikken som hvisket henne i øret at vedkommende var som henne.

Dette mente prinsessen ble vridd til at hun mente hun hadde støtte i folket.

Les også: De alternative roser Märtha Louise

Les også: - Ikke mulig å snakke med de døde

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Prinsesse Märtha Louise

Prinsesse Märtha Louise ga uttrykk for at hun håpet oppstyret rundt engleskolen kunne bidrar til å skape større åpenhet i det norske samfunnet.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Ønsker større åpenhet

Prinsesse Märtha Louise ga uttrykk for at hun håpet oppstyret rundt engleskolen kunne bidrar til å skape større åpenhet i det norske samfunnet.

– Jeg håper at dette oppstyret kan åpne noen dører slik at vi mennesker som har noen evner som dette ikke blir sett på som så veldig rare eller annerledes. Det er mange i Norge som er redde for å si at de er som meg. Når vi som mennesker kan møte dette fra et kjærlighetsfylt sted i oss selv, så er ikke dette farlig, sa prinsessen.

Les også: Snåsamannen tror ikke på Märtha

Les også: – Prinsessen fjerner folks dødsfrykt

Prinsesse Märtha Louise kommenterte under pressekonferansen på Sola også uttalelser om at hun bør si fra seg prinsessetittelen.

Det ble nylig offentliggjort en meningsmåling der tre av ti spurte mente Märtha Louise burde si fra seg tittelen fordi huin drev med kommersiell virksomhet.

– Det er en debatt som jeg registrerer og følger med på. Men dette er det Kongen som avgjør, og jeg forholder meg til det, sa prinsessen.

Les også: – De døde skal hvile i fred

Hvordan synes du prinsessen kom ut av møtet med publikum og media?