Ny rektor på UiS

Marit Boyesen er valgt som ny rektor ved UiS.

Marit Boyesen

NY REKTOR: Dekan Marit Boyesen tar over rektorstillingen ved Universitet i Stavanger.

Fra 1. august i år er det dekan Marit Boyesen som overtar rektorvervet ved Universitet i Stavanger.

Dermed må nåværende rektor ved Universitet i Stavanger, Aslaug Mikkelsen, gi fra seg jobben hun har hatt de siste fire siste årene.

– Jeg er overveldet. Det er en viktig posisjon og et stort ansvar å påta seg vervet, sier den nye rektoren til NRK.

Hun sier hun er spent og glad på tanke på oppgaven som ligger foran henne.

Vil bedre studentmiljøet

– Som rektor skal man både være universitets ansikt utad og lede de ansatte innenfra. Men det jeg gleder meg mest til er definitivt å få mer kontakt med studentene, sier den nyvalgte rektoren.

I en by hvor studentkritikken over et separert miljø er tilbakevendende, sier Boyesen at hun vil gjøre noe for å bedre situasjonen.

– Det er mye vi kan gjøre for å bedre studentlivet og gjøre det attraktivt å studere her. Blant annet trenger vi kvalitet i studiene og gode samlesteder for studentene.

Sammensatt bakgrunn

Boyesen er utdannet lærer og har vært førsteemanuensis ved studiet Samfunnssikkerhet ved UiS, der hun var prosjektleder for opprettelsen av masterprogrammet.

I perioden 2003 til 2007 var hun også medlem av hovedstyret i Norges forskningsråd. Hun er i dag styreleder i Stavanger helseforskning.

Hun vant valget med 300 stemmer.

Ikke fornyet tillit

Aslaug Mikkelsen

MÅ TRE AV: Nåværende rektor, Aslaug Mikkelsen tapte valget.

Foto: Anne Lise Indrefjord / NRK

Åslaug Mikkelsen har sittet som rektor siden 2007, da han fikk 65 prosent av stemmene. Under årets valg fikk hun ikke fornyet tillit fra studenter og ansatte.

I perioden hvor Mikkelsen satt har det til tider stormet rundt ledelsen. Sammen med direktør Per Ramvi ble hun i 2009 anklaget for mobbing, noe som senere ble gransket og avvist av universitetsstyret.

Tor Hemmingsen ble valgt som prorektor i valget som ble avholdt fra 17. til 23.februar.