NRK Meny
Normal

Marcus og Martinus for alltid

Mange unge hjerter hadde gledet seg til å se heltene sine på Vinterlyd i dag. Selv om det var mange kjente artister som skulle spille, var det ingen tvil om at det var Marcus og Martinus som gjaldt.

Marcus & Martinus-fans under vinterlyd

Tora Mauland, Malin Aspenes og Julie Mauland gleder seg veldig til Marcus og Martinus kommer på scenen.

Foto: Erik Sergio Auklend / NRK

– Det er veldig stort at de kommer hit. De er bare helt best! Det er helt fantastisk, sier Julie Mauland entusiastisk.

Hun og venninnene har skrevet navnet på de to ungguttene i ansiktet sitt. De stod spent og ventet på at Marcus og Martinus skulle entre scenen i Stavanger sentrum tidligere i dag. Duoen spiller under Vinterlyd som er en konsertturne for å rette oppmerksomheten mot Krafttak mot kreft.

Vinterlyd 2016, Stavanger

Slik så det ut foran Vinterlydscenen mer enn en time før konsertene startet.

Foto: Erik Sergio Auklend / NRK

Liker kjendislivet

De to tvillingbrødrene Marcus og Martinus Gunnarsen ble først kjent med sangen «Som to dråper vann» i Melodi Grand Prix Junior i 2012. Etter dette har de laget hit på hit, og nå er det nærmere Justin Bieber-tendenser når guttene skal holde konserter.

– Jeg synes ikke det er noe negativt i det. Jeg synes bare det er helt rått å være i den sonen akkurat nå, og jeg håper virkelig at det fortsetter sånn, sier Marcus Gunnarsen.

Selv om konserten ikke starter før klokken 18 har det stått håpefulle barn og ventet ved konserthuset siden klokken 14 i dag. Guttene blir ofte stoppet på gaten, og forteller at de handler alle klærne sine på nettet fordi de ikke kan gå i butikker uten å bli stoppet.

– Jeg hadde aldri forestilt meg at noe sånt skulle skje, og det er helt fantastisk. Det er selvfølgelig litt kjipt at vi ikke kan gå i butikker og sånt lengre, men vi har valgt det selv og det er verdt det, sier Marcus.

Marcus og Martinus intervjuer hverandre med spørsmålene de hater å få.

Se Marcus og Martinus intervjue hverandre med spørsmålene som de HATER å svare på.

Savner å være hjemme

Likevel innrømmer de at de av og til savner å være hjemme.

– Det er klart vi savner huset vårt, og det å være hjemme og spille fotball og sånt. Men det vi elsker å reise på turne sammen med fantastiske artister, sier Marcus.

– Vi har nettopp vært i Thailand i to uker og slappet av, så var vi en dag hjemme før vi reiste til Oslo for å øve litt på koreografier og sånt til turneen, sier Martinus.

Og guttene har ikke tenkt å stoppe med det første.

Hvor lenge har dere tenkt å være tvillingduoen Marcus og Martinus?

– Så lenge som det går, for alltid håper jeg, sier Marcus.

De har også en egen konsert i konserthuset i Stavanger i morgen som er helt utsolgt.