Mann til sjukehus etter brann i fritidsbåt

Alle tilgjengelige nødetater ble sendt ut da melding om brann i fritidsbåt nord for Stavanger kom ved halv ett tiden lørdag ettermiddag.

Laster kart, vennligst vent...

Brannen startet i motorrommet i trebåten ved Lineholmene.

Brannvesenet meldte ved halv ett tiden om at det brant i motorrommet til en 32 fot stor fritidsbåt ved Lineholmene i Rennesøy.

Alle ressurser ble varslet, og båte brannbåt, politibåt, luftambulanse og redningshelikopter ble sendt til Lineholmene mellom Bru og Vestre Åmøy på nordsiden av Byfjorden ved Stavanger.

– De to personene som var ombord i trebåten som brant ble reddet av en annen båt som var i nærheten, og de ble satt i land på Bru, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Kjetil Føyen til NRK.

Det er foreløpig uklart om de to personene måtte hoppe i sjøen fra den brennende båten, eller om de ble berget fra båten.

Den ene som var ombord, en mann i 40-årene, hadde trolig pustet inn røyk, og ble behandlet av ambulansepersonell på stedet. Senere ble han fraktet til Stavanger universitetssjukehus, og er nå til observasjon.

– Brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen i den 32 fot store fritidsbåten, og trebåten var flytende etter brannen, sier Føyen.

Lineholmene mellom Bru og Vestre Åmøy er et populært turmål for båtturister, og er tilrettelagt av Ryfylke Friluftsråd.