Hopp til innhold

Mann siktet for forsøk på overfallsvoldtekt

Sivile spanere fra politiet ble vitne til at mannen angrep en kvinne som gikk alene hjem fra Stavanger sentrum.

Politiadvokat Sylvia Myklebust

Politiadvokat Sylvia Myklebust.

Foto: NRK

En afrikansk asylsøker i 20-årene er siktet og varetektsfengslet av Stavanger Tingrett i fire uker for to forsøk på overfallsvoldtekt. De to første ukene med brev- og besøksforbud.

Det kom frem på en pressekonferanse klokken 13.30 på Politihuset i Stavanger.

Voldtektsførsøkene skal ha skjedd natt til søndag 1. november og natt til søndag 8. november. I begge tilfellene skal mannen ha fulgt etter kvinner som var på vei hjem fra en tur på byen.

Politiet ble vitne

Politiadvokat Sylvia Myklebust sier til NRK at politiet har hatt sivile spanere ute i Stavanger sentrum på tidspunktene der kvinner begynner å gå hjem fra byen.

- Spanerne har observert at denne mannen fulgte etter en jente hjem fra byen. Like før hun kom hjem, sprang mannen etter jenta og gikk til angrep. Han forsøkte å holde henne fast, men hun klarte å kjempe seg løs og låse seg inn i sin egen leilighet, sier Myklebust.

Stakk av

Etter at politibetjentene ble vitne til denne dramatiske hendelsen, klarte siktede å stikke av fra stedet. Like etter ble han imidlertid pågrepet av politiet.

Mannen er også siktet for et lignende tilfelle av forsøk på overfallsvoldtekt, som skjedde en uke før politiet pågrep han.

- Bakgrunnen for det er beskrivelsen av gjerningsmannen som vi fikk av kvinnen som da ble overfalt, i tillegg til beslag som politiet har gjort i den forbindelse, sier Myklebust.

Fortsetter bruken av spanere

Myklebust sier at politiet er glade for at etterforskningsmetodene de har brukt har ført til resultater.

- Politiet vil fortsette å bruke spanere i ukene fremover. Vi oppfordrer også jenter til å ta følge med andre når de går hjem fra byen midt på natten, i alle fall dersom de er beruset, sier Myklebust.