NRK Meny
Normal

Mann døde etter slåsskamp i Eigersund

Mannen i 40-årene som ble skadet i en slåsskamp natt til lørdag, døde søndag. Nå vil politiet be om varetektsfengsling av en mann i 40-årene, som er siktet i saken.

Stavanger Universitetssykehus

Mannen i 40-årene ble innlagt her ved Stavanger universitetssjukehus.

Foto: Anders Fehn / NRK

Mannen i 40-årene ble flydd til Stavanger Universitetssjukehus (SUS) natt til lørdag, og ble behandlet der for skadene han fikk i en privatbolig i Eigersund.

Sykehuset opplyste søndag ved 12-tiden at tilstanden fortsatt var kritisk og ustabil.

Klokken 16:15 meldte SUS at mannen er død, og at de pårørende er varslet.

En mann er arrestert

Politiet fikk melding om slåssingen ved 4.30-tiden natt til lørdag, og rykket ut til boligen i Åseheia i Eigersund, sammen med ambulanse og luftambulanse.

Mannen i 40-årene ble fraktet til sykehuset, og en annen mann, også han i 40-årene, ble arrestert av politiet.

– Jeg kan ikke si noe mer utover at vi har en mann i arresten, mistenkt for å være gjerningsmannen. Utover det fortsetter etterforskningen på stedet, sa politiadvokat Angjerd Kvernenes ved Sør-Vest politidistrikt søndag formiddag.

Vil be om varetekt

Den pågrepne mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i begynnelsen av neste uke.

– Han er foreløpig siktet for grov kroppsskade. Vi vurderer nå en utvidelse av siktelsen, sier vakthavende jurist Ellen Fjermestad ved Sør-Vest politidistrikt til Aftenbladet søndags kveld.

Mannen har vært i avhør med politiet, men hans advokat, Kjell Holst Sæther, ønsker ikke å si om hans klient har erkjent straffskyld.

– Vi har vært i avhør lørdag. Det er alt jeg kan si om saken nå, sier han.

Politiet har vært svært sparsommelige med opplysninger om saken, og vil ikke si noe om hva som kan ha skjedd, eller hva den mistenkte har forklart, dette av hensyn til etterforskningen.