Tysk statsborger skadd i knivstikking i Bjerkreim

En 39 år gammel mann fra Tyskland ble alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket i Bjerkreim i Rogaland lørdag kveld. Mannen er siktet for knivstikkingen er også fra Tyskland.

Rogaland politidistrikt

Gjerningsmannen ble avhørt ved Stavanger politistasjon søndag formiddag.

Foto: Google Maps

– Det var fire personer på stedet da politiet kom frem sent lørdag kveld. Samtlige var tyske statsborgere, forteller Christine Kleppa, jourhavende politijurist ved Sør-Vest politidistrikt.

Politiet hadde mottatt melding om at en person var alvorlig skadd etter å ha blitt stukket med kniv. Da de kom fram, måtte de sette i gang gjenopplivning av en person.

– Jeg har fått opplyst at det dreier seg om en uoverensstemmelse mellom de fire festdeltagerne, og at det har eskalert. Trolig var alkohol eller andre rusmidler med i bildet, sier Kleppa.

Fraktet til sykehus

Ifølge Stavanger universitetssjukehus (SUS) er mannen alvorlig skadd, men utenfor livsfare. Kniven ble stukket inn i mageregionen hans.

Natt til søndag var tilstanden var ustabil, men søndag ettermiddag opplyste SUS at den var blitt stabil.

Juristen opplyser at den siktede mannen avhøres søndag formiddag.

– Politiet oppsøker også den skadde personen på sykehuset, men det er foreløpig uklart om han er frisk nok til å la seg avhøre, sa Kleppa søndag morgen.

Ved 19-tiden søndag var fornærmede ennå ikke avhørt. Ifølge jurist Thor Buberg kan den skadde tidligst avhøres sent søndag kveld.

Også de to andre tyskerne, som var til stede, avhøres søndag. Kleppa presiserer at de har status som vitner, og ikke er mistenkt for å ha noe med knivstikkingen å gjøre.

Ambassaden kan bli kontaktet

Politiet vil ikke opplyse hvor i Bjerkreim kommune knivstikkingen har skjedd. De vil heller ikke si om hva de fire tyske statsborgerne gjorde i Bjerkreim.

I en slik sak som dette, har utenlandske statsborgere rett til å kontakte ambassaden sin.

– Det er den siktede orientert om, sier Christine Kleppa, jourhavende jurist ved Sør-Vest politidistrikt.

Den siktede er også i 30-årene. Politiet vurderer å be om å få ham varetektsfengslet mandag.

Flere nyheter fra Rogaland