NRK Meny
Normal

Måkene er på plass i Stavanger

Måkeberget-sjefen regner med cirka 1400 haugalendinger på Viking stadion i dag. Han håper en seier i Stavanger kan gi FKH det oppsvinget de trenger.

FKH-supportere

Det er en hel haug av FKH-supportere som har tatt turen til Viking stadion i dag.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Billettene som Måkeberget hadde til rådighet forsvant på 1-2-3 og det har vært et enormt trøkk på løse billetter, sier Arild Flesjå, leder for Måkeberget.

Han regner med at mellom 1200 og 1400 Haugalendinger blir å se på tribunene i Jåttåvågen i ettermiddag.

– Jeg var redd vi skulle bli få på grunn av påskeferien, men den har helt klart hatt motsatt effekt. Ingen ting er kjekkere enn dette, sier hun.

Håper kampen kan snu stemningen

FK Haugesund har spilt uavgjort mot Lillestrøm og Vålerenga og tapt mot Start så langt i år. Viking har spilt uavgjort mot Rosenborg og Strømsgodset og vunnet mot Lillestrøm på bortebane.

– Vi møter et veldig sterkt Viking-lag. De har åpnet godt mot Godset, Rosenborg og Lillestrøm. Vi mangler litt angrepsstyrke, men spilte godt til tider mot Vålerenga. Vi trenger kanskje denne kampen for å bli skikkelig motiverte. Jeg håper vi klarer å trø til i dag, sier Flesjå.

For ballen er aldri så rundt som i et lokalderby.

– En seier i Stavanger hadde vært med på å snu optimismen på Haugalandet. Da starter begge lagene på scratch. Spesielt de lokale spillerne gir alt. De vet hvor mye det betyr for seg selv, klubben og supporterne. En må elske slike spillere som elsker laget sitt og gir alt, sier Flesjå.

Klar for kamp på tribunen også

Måkeberget tar felles båt fra Haugesund klokka 13.00 og ankommer Viking stadion før klokka 15. Med en så stor supportertropp er han overbevist om at FKH vinner kampen på tribunen.

– Jeg tror vi vinner tribunekampen. De siste årene har vi klart å være enige om hva vi skal synge og da får vi bra trøkk, sier Flesjå.

Laster innhold, vennligst vent..
Maakeberget

Maakeberget er klare til det de mener blir en forrykende kamp på Viking stadion.

Foto: Kristian Halvorsen