NRK Meny
Normal

Måkeberget: – Det er en trist dag

Lederen for supporterklubben Måkeberget tror ikke de siste to sesongene har vært lette for FKH-trener Jostein Grindhaug.

FKH-fans

Lederen for supporterklubben Måkeberget tror ikke de siste to sesongene har vært lette for FKH-trener Jostein Grindhaug. Bildet viser jubelen etter seriebronsen i 2013.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

– Det er trist. Vi har hatt Jostein med oss i mange år nå. Han har vært en suveren ambassadør for Haugesunds-fotballen. Han har bygget den opp. Han er lokal og han er menneskelig. Det er en trist dag.

Det sier Arild Flesjå, som er styreleder i supporterorganisasjonen til FK Hagesund, Måkeberget.

Les også: Grindhaug vurderer å trekke seg

Han mener at Jostein Grindhaug har tilført FKH det klubben trengte for å komme opp på det nivået der den er i dag.

FKH-trener Jostein Grindhaug under kampen mot Aalesund sommeren 2015

Jostein Grindhaug har tilført FKH det klubben trengte for å komme opp på det nivået der den er i dag, mener Måkeberg-lederen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Lagt et grunnlag

FK Haugesund skriver i en pressemelding tirsdag at Jostein Grindhaug skal overta som sportslig leder, med ansvar for A-laget. Nåværende assistenttrener Mark Dempsey tar over som hovedtrener fra neste sesong.

Grindhaug trener FK Haugesund resten av inneværende sesong.

Supporter-lederen håper FK Haugesund fortsatt kan hevde seg i eliteserien uten Grindhaug som trener.

– Jeg håper han har lagt et grunnlag i klubben som gjør at den nye treneren som overtar kan fortsette i den samme mentaliteten og i det samme sport som han har løftet oss opp på. Da kan det fortsatt bli bra, sier Flesjå.

Mark Dempsey

Nåværende assistenttrener i FK Haugesund, Mark Dempsey, tar over som hovedtrener fra neste sesong.

Foto: Erik Hattrem

Kommer fra lille Åkra

Supporter-lederen tror at Grindhaug gjerne ville se til at plassen i eliteserien var sikret før han kunngjorde avgangen. Flesjå tror ikke de siste to sesongene har vært lette for Jostein Grindhaug.

Les også: Gir seg etter seks år som sportssjef

– I Haugesund er det en god del folk som tror at FKH er Norges definitivt beste lag, med Norges beste økonomi. Hvis vi ikke er blant topp tre, så er de negative. Når det går voldsomt bra, får du voldsomt mange positive tilbakemeldinger. Går det litt dårlig, er det mange som skal uttale seg. Det er ikke lett for en som kommer fra lille Åkra at plutselig alle skal snakke med deg både om positivt og negativt, sier Flesjå.