Lover kanonkonsert med symfoniorkesteret

Vanligvis står Veronica Maggio sammen med fire personer på scenen. I morgen har hun 90 andre musikere bak seg.

Veronica Maggio

I morgen står den svenske popartisten Veronica Maggio på scenen i Stavanger konserthus. Med seg har hun litt flere musikere enn vanlig.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

– Du kjenner deg ganske liten, sier en spent og smånervøs Veronica Maggio til NRK.

I morgen står hun på scenen i Stavanger konserthus. 1400 publikummere skal se henne fra salen. Hun har spilt for fullere saler enn dette, men sjelden har så mange stått bak henne som i morgen.

– Jeg har spilt med et symfoniorkester tidligere, men bare i Stockholm. Dette blir første gang i Norge, sier hun.

Starter med symfoniorkesteret

Startskuddet for Maggios turné i Skandinavia starter i Stavanger, og konserten er allerede utsolgt. Ingen andre plasser i Norge skal den svenske popartisten spille sammen med et symfoniorkester.

Les også: – Likte ikke å bli kalt partysvenske

I dag hadde hun lydprøve sammen med Stavanger Symfoniorkester i salen Fartein Valen. På spørsmål om hvordan det var å spille med orkesteret, sparer hun ikke på lovordene.

– Musikerne er utrolig dyktige. Det er veldig spesielt å stå på scenen med 90 mann som kommer fra en helt annen verden enn deg selv, sier hun.

– Passer bra

Dirigenten under forestillingen, Hans Ek, har arrangert låtene til Maggio for Stavanger Symfoniorkester. Han mener låtene er skapt for å kunne spilles i full symfoni.

– Låtene hennes passer virkelig med et symfoniorkester. Muligheten til å oversette melodien til orkesteret er mange, så jeg har tatt for meg av det jeg fikk hånd om, humrer Ek.

Veronica Maggio med Stavanger Symfoniorkester.

Veronica Maggio hadde i dag lydprøve med Stavanger Symfoniorkester.

Spurte Universal Music

Kommunikasjonssjef for Stavanger Symfoniorkester, Gaute Aadnesen, legger ikke skjul på at det er stort å få spille med en internasjonal artist.

Det er Universal Music som eier rettighetene til musikken Maggio produserer. Derfor måtte Aadnesen spørre plateselskapet om lov, før symfoniorkesteret kunne spille sammen med den svenske artisten.

Se også: Niklas kjører Maggio hjem

– Jeg dro til Oslo og spurte Universal om hva vi kunne få til. Jeg sa: Vi har et orkester og en fantastisk sal, har dere lyst til å være med på noe gøy?

Svaret var utelukkende positivt. Nå lover Maggio og Aadnesen en helt ny og annerledes konsertopplevelse.

– Med så gode musikere og et så fint lokale så er forutsetningene lagt for en kanonkonsert. Dette skal bli utrolig kult, avslutter Maggio.