Det kan bli sandvolley igjen neste sommer

Stavanger kan komme til å dele turneringen med en annen by.

Mannskap gjør klar til semifinaler

Det kan bli ny sandvolley-turnering i Stavanger allerede neste sommer.

Foto: Rolf Marnburg / NRK

Bjørn Maaseide er i London for å overtale det internasjonale volleyballforbundet til å satse på nye sandvolley-arrangementer i Stavanger.

– 2013 er ingen utenkelig tanke hvis ting ordner seg, sier Maaseide til Stavanger Aftenblad.

Bjørn Maaseide trakk seg som sandvolley-arrangør i vinter etter at han hadde brukt 18 millioner kroner på å dekke underskuddet etter sandvolley-arrangementene i byen.

Les også: Slutt for sandvolleyen i Stavanger

Les også: Bevilget ikke penger til sandvolleyen

Sandnes-mannen, som dro i gang sandvolleyen i Stavanger, vil ikke inn på eiersiden i en ny turnering. Maaseiede mener at et slikt arrangement bør eies av Stavanger kommune og volleyballforbundet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bjørn Maaseide

Bjørn Maaseide er i London for å overtale det internasjonale volleyballforbundet til å satse på nye sandvolley-arrangementer i Stavanger.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

– Kjempemulighet til å få til noe

Dersom det blir ny sandvolleyfest i Stavanger, kan den komme til å gå av stabelen på uteområdet ved det nye konserthuset.

Stavanger-ordfører Christeine Sagen Helgø er positiv til tanken. Hun sier til Aftenbladet at dette absolutt er noe hun vil kjempe for å få tilbake til Stavanger.

– Her har vi en kjempemulighet til å få til noe og lage et helt nytt konsept i samspill med konserthuset, sier ordføreren.

Hun mener det foreløpig er for tidlig å si noe om økonomisk støtte.

Christine Sagen Helgø

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø er positiv til nye sandvolley-turneringer i byen.

Kan dele Sandvolleyen med Oslo

Angelo Squeo, som er er direktør for sandvolleyavdelingen i det internasjonale volleyballforbundet, sier at de byene som skal være med å arrangere elteturneringene neste år skal være på plass i løpet av september.

– Vi skal plukke ut ti byer som skal fronte Grand Slam-turnringene våre i årene framover. Det er viktig for oss å få Stavnger inn her, sier Squeo til avisen.

Et alternativ om vurderes er å dele sandvolleyen mellom Stavanger og Oslo. Det kan skje ved at de to byene arrangerer turneringen hvert annet år.

– Vi ønsker ikke noen bykamp. Men ser om en turnering er mer robust hvis den deles mellom to byer, for å skape et bredere engasjement på lokalt, regionalt og ikke minst nasjonalt nivå, sier Bjørn Maaseide.