NRK Meny
Normal

Må ofre hytta for flerbrukshall

Villy Solvang og kona har tilbrakt somre og fritid på hytta på Bokn i 14 år. Nå skal den jevnes med jorden fordi kommunen vil bygge ny flerbrukshall.

Plasseringen av en ny flerbrukshall på Bokn skaper strid og vekker sterke følelser. Et ektepar opplever at kommunen tvinger dem til å gi opp sitt hytteparadis.

VIDEO: Plasseringen av en ny flerbrukshall på Bokn skaper strid og vekker sterke følelser. Et ektepar opplever at kommunen tvinger dem til å gi opp sitt hytteparadis. Foto: Thomas Halleland/NRK

– Dette er ikke lett. Det oppleves som om vi ikke er ønsket i denne kommunen, sier Villy Solvang.

I 14 år har Villy Solvang og kona brukt tusenvis av arbeidstimer, og hver ledige stund, på hytta i Bokn sentrum. Nå er det snart bare minnene igjen. Solvang hadde valget mellom å selge huset til kommunen eller å la kommunen ekspropriere eiendommen. De valgte å selge.

– Dette er ikke lett. Når du ser all støtten vi har i befolkningen, forstår jeg ikke at kommunen kan gjøre dette. De er jo valgt av innbyggerne her, sier Solvang.

Johannes Nilssen

Johannes Nilssen sitter i kommunestyret for Bokn Senterparti.

Foto: Thomas Halleland/NRK

Kyrre Lindanger

Kyrre Linganger (Ap) er ordfører i Bokn kommune.

Foto: Thomas Halleland/NRK

Uenige om plasseringen

På tomta planlegger kommunen å bygge en ny flerbrukshall og parkeringsplass. Johannes Nilssen i Bokn Senterparti gir Solvang sin fulle støtte, og mener plasseringen er helt feil.

– Å rive hus på en plass som Bokn, som har så mye areal, burde vært helt unødvendig, sier Nilssen.

Han mener den nye flerbrukshallen bør ligger i utmarka på motsatt side av skolen. Men flertallet i kommunestyret står på sitt.

– Med en flerbrukshall i dette området vil barn og unge kunne ferdes i et bilfritt område til flerbrukshallen fra skole og barnehage. Det har vært et viktig poeng i denne saken her, sier Kyrre Lindanger, ordfører (Ap).

Vil ikke flytte huset et annet sted

Ordføreren har tilbydd ekteparet Solvang å flytte huset til en annen kommunal tomt på Bokn, men det kommer ekteparet til å takket nei til.

– Slik som vi er blitt behandlet av kommunen blir det ikke aktuelt. Når føler vi at kommunen har jagd oss vekk. Da er det liksom ikke noen vei tilbake, sier Solvang.

Skisse for den nye flerbrukshallen på Bokn

Skisse for den nye flerbrukshallen på Bokn.

Foto: Bokn kommune