Må i fengsel etter ruskjøring inn i husvegg

Rusa på amfetamin og hasj smalt han inn i husveggen til familien Rudjord i Stavanger. Nå må mannen i fengsel.

Bil krasjet i hus

Det endte heldigvis bare med materielle skader da Mercedesen kolliderte med husveggen i Paradisveien i Hillevåg i Stavanger.

Foto: Thierry Rudjord

Thierry Rudjord

Huseier Thierry Rudjord ba om trafikksikringstiltak etter ulykka.

Foto: Anders Fehn

Ved 21-tida om kvelden 21. april i fjor rykka politiet ut da en personbil braste inn i veggen på et hus i Paradisveien i Hillevåg i Stavanger. Boligen fikk store skader, og det blei raskt klart at den da 28 år gamle sjåføren hadde holdt stor fart.

Mercedes-stjerne i husvegg

Bilen som kjørte i huset, var en Mercedes. Merket etter Mercedes-stjerna sto igjen i treverket etterpå.

Foto: Anders Fehn

Nå har saken vært oppe i Stavanger tingrett. Blodprøven som blei tatt av mannen den kvelden, viste at mannen var påvirka av både piller og narkotika da han kjørte.

– Glasset sprutet over alt, og det var ganske hektisk med barn som våknet og politibiler og brannbiler utenfor, sa huseier Thierry Rudjord et par dager etterpå.

I sjåførens blod blei det funnet både hasj, amfetamin og Rivotril, som inneholder det narkotiske virkestoffet klonazepam, tilsvarende ei promille på 1,2. I bilen hadde han dessuten 3 gram hasj.

Den nå 29 år gamle mannen er dømt til 25 dagers fengsel, han må betale 30.000 kroner i bot og greie seg uten førerkort i tre år, ifølge dommen fra Stavanger tingrett.

Sjøl om mannen i retten dokumenterte at han får behandling for rusproblemer, er det straffskjerpende at kjøringa endte i et trafikkuhell med betydelige materielle skader, mener Stavanger tingrett. Retten bemerker at allmennpreventive hensyn forsvarer en streng straff.

Mannen har allerede betalt erstatning for skadene på boligen, ifølge dommen.

Huseieren skvatt, men ble ikke overrasket. Nå ønsker han seg fartshumper i nabolaget.

VIDEO: Se klippet fra 23. april 2016.

Flere nyheter fra Rogaland