Ser Lyse(t) i nord

Lyse vil ikke bare bygge fiber på hjemmebane, nå kjøper de Nord-Norges største fiberaktør.

Torill Nag

Toril Nag i Lyse ser nordover, og vil utvide fiber og bredbåndssatsingen.

Foto: LYSE

– Med oppkjøpet styrker vi vår satsing i Nord-Norge. Lyse har en klar nasjonal ambisjon som tilbyder av bredbåndstjenester, og Signal passer godt inn i vår nasjonale strategi, sier konserndirektør for tele i Lyse, Toril Nag.

Lyse gjør dermed alvor av sine ambisjoner, om ikke bare å satse lenger nord på Vestlandet, men også i Nord-Norge.

Det er kraftselskapene Salten Kraftsamband, Bodø Energi, Helgelands Kraft, Dragefossen Kraftanlegg, Fauske Lysverk og Sørfold Kraftlag som selger Signal.

Selskapet omsatte i fjor for 158 millioner kroner.

Nasjonal satsing

Og et selskap som går godt i Nord-Norge er et godt utgangspunkt for å satse mer nasjonalt mener Lyse.

– Lyse har en klar nasjonal ambisjon som tilbyder av bredbåndstjenester, og Signal passer godt inn i vår nasjonale strategi. Det er et veldrevet selskap preget av kontrollert vekst og solid bunnlinje. Selskapet har vært en god partner for vårt produktselskap Altibox i mange år, sier Nag.

Altibox har nå nett i 16 av 19 fylker, ifølge Dagens Næringsliv.

Det er ukjent hvor mye Lyse har betalt for selskapet, men Nag opplyser til avisen at Signal er det siste av totalt ti fiberselskaper de har kjøpt opp. Og totalsummen er over en halv milliard kroner.

Og styreleder i Signal er ifølge en pressemelding strålende fornøyd med at Lyse kjøper selskapet.

– Når eierne har valgt å selge selskapet er Lyse et godt valg. Eierne, har sammen med styret, ledelse og ansatte skapt Nord-Norges største fiberaktør, og salg til Lyse medfører at selskapet vil fortsette sin vekst og utvikling, sier Tove Buschmann-Rise.