NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen-familien blir sponset med kjøttkaker og penger

Team Ingebrigtsen har slitt med å få lokale sponsorer. Nå har de fått servert en samarbeidspartner i sitt eget nabolag.

Lura Turistheim sponser Ingebrigtsen-familien

Lura turistheim i Sandnes undertegnet mandag sponsoravtale med Ingebrigtsen-familien.

– Ingebrigtsen-familien er fra Lura og de står for verdier vi liker og vil identifisere oss med. Det betyr knallhardt arbeid, og at de slåss for det de står for.

Les også: – Hadde jeg hatt en tiendedel av det Northug har, så hadde jeg vært fornøyd

Det sier eieren av Lura turistheim, Christian Waage. Han forteller at kafe-kjeden inngår en treårig sponsoravtale på et sekssifret beløp med Ingebrigtsen-familien.

Jeg har gått her jevnlig siden jeg var bitte liten. Jeg har vel aldri spist noe annet enn kjøttkaker her!

Henrik Ingebrigtsen om sposoren Lura turistheim

Avtalen omfatter middag på Lura turistheim, så mye de trenger, for alle i Ingebrigtsen-familien. Dessuten et sekssifret pengebeløp hvert år i tre år fremover.

Sjarmøretappe

– Etter hvert som jeg har lært Ingebrigtsen-familien å kjenne, så har jeg likt dem mer og mer. Jeg liker vinnerskallene, måten de tenker på, og at de er villige til å ofre ganske mye for å få dette til, sier Waage.

Henrik Ingebrigtsen, Tone Eva Ingebrigtsen og Liva Børkja

Henrik Ingebrigtsen har spist kjøttkaker på Lura turistheim siden han var bitte liten. Her sammen med moren Tone Eva Ingebrigtsen (til høyre) og kjæresten Liva Bjørka.

Foto: Ingvald Nordmark / NRK

Bortsett fra pengene, som i hovedsak skal gå til støtteapparatet for Ingebrigtsen-brødrene, bidrar Lura turistheim med det de mener de er best på.

Les også: Stresser ikke med OL-kravet

– Kort og godt kjøttkaker og lignende. Det er en stor familie. Kall det en sjarmøretappe, men vi er og med og hjelper dem, rett og slett med mat, skikkelig mat, sier Waage.

Kjøttkaker

– Vi har gått her ganske jevnlig helt siden vi var bitte liten. Jeg har vel aldri spist noe annet enn kjøttkaker her, så jeg vet helt sikkert hva jeg skal ha når jeg går inn døren.

Slik beskriver Henrik Ingebrigtsen sitt forhold til sponsoren. Bortsett fra pengene, mener han sponsoravtalen vil gjøre hverdagene lettere for ham og familien.

Les også: Ny kjempetid av Jakob Ingebrigtsen (15)

– Veldig ofte er det armer og bein. Vi kommer fra et fly, skal hjem og spise kjapt, og så skal vi på trening. så får vi jo god mat. Det er ikke en "habbis" på bensinstasjonen det er god norsk mat, mener Sandnes-løperen.