Politiet ber om lukkede dører i fengslingsmøte

Politiet ber retten om å varetektsfengsle ektemannen til savnede Agnes Elisabeth Müller varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud.

Kristin Nord-Varhaug og Ørjan Eskeland

Politiinspektør Kristin Nord-Varhaug og forsvarer Ørjan Eskeland før fengslingsmøtet.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Fengslingsmøte går i Jæren tingrett klokka 13 i dag. Politiet ber om lukkede dører, altså at pressen og tilhørere ikke får være til stede. De har også bedt Jæren tingrett unnta kjennelsen fra offentligheten.

– Vi begjærer ektemannen varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud. De to første ukene ber vi om at han undergis fullstendig isolasjon, sier Kristin Nord-Varhaug, politiinspektør i felles etterforskningsenhet i Rogaland politidistrikt, til NRK.no.

 Politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl og politiinspektør Kristin Nord-Varhaug

Politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl og politiinspektør Kristin Nord-Varhaug på pressekonferansen i Stavanger tirsdag.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Politiet vil også hindre at den siktede mannen kan lese om saken i mediene, og har begjært medieforbud i varetektsfengslingsperioden.

Tror ikke hun har begått selvmord

– Det er så tidlig i etterforskningen at han gjennom mediene kan få opplysninger som gjør at han kan trekke slutninger i saken, sier Nord-Varhaug.

Mannen har vært i flere politiavhør, men har ikke hatt såkalt «konfronterende avhør» ennå.

Mandag siktet politiet ektemannen for forsettlig drap. De mener er lite som tyder på at Müller har reist fra Forsand frivillig, begått selvmord eller blitt utsatt for en ulykke.

Holder fremdeles tett om tekniske spor

Politiet har opplyst at det er «tekniske spor og motstridende vitneforklaringer» som er bakgrunnen for siktelsen, men vil ikke opplyse hva slags spor eller hvem sine vitneforklaringer. De bekrefter å ha funnet biologisk materiale ved eller i parets bolig, men vet ikke om dette knytter seg til saken.

– Av hensyn til etterforskningen vil vi ikke si noe om dette så, sier Nord-Varhaug.

Artikkelen fortsetter under bildegalleriet.

Kriminalteknikere ved huset til Agnes Elisabeth Müller i Forsand

Kripos' hund markerer i et bed i gårdsrommet ved familiens hjem.

Foto: Ståle Frafjord / NRK

Tirsdag gjennomsøkte politiets kriminalteknikere ekteparets hjem, eiendommen og området rundt. Politiinspektøren vil ikke si noe om hva de fant – eller om de fant noe i det hele tatt.

Forsand-lensmannen har tidligere gått ut med at Agnes Elisabeth Müller (36) sist blei sett på Oanes ferjekai. Ifølge Nord-Varhaug ønsker politiet fremdeles å kartlegge hvem som var på ferjekaia og på avgangen fra Oanes til Lauvvik klokka 23.30 onsdag 16. april. Det kan ha vært om lag ti biler på ferja.

Vil snakke med par med barnevogn

Hun vil ikke si om det er ektemannen eller andre som har sett 36-åringen på Oanes denne kvelden, eller om de jobber i dette sporet kun for å utelukke at hun var der.

Spesielt er et par med barnevogn, som skal ha vært i kaiområdet, viktig å få snakket med.

– De er vi veldig interesserte i å komme i kontakt med, presiserer Nord-Varhaug.

– Sterkt fokus på å finne Agnes

Politiet har vært i kontakt med familie og omgangskrets, og sist uke ble det gjennomført flere søk. Både med letemannskaper til fots, i sjøen med dykkere og via et helikopter. Politiet gikk også fra dør til dør i Oanes-området samt i Espedal, der parets bolig ligger.

Det er ikke hverdagskost for norsk politi å sikte personer for drap uten at det er funnet noen død person. Slik sett er Forsand-saken en av få. Nord-Varhaug sier de nå jobber hardt for å finne kvinnen.

– Vi har et sterkt fokus på å finne Agnes, og det blir fortløpende vurdert hvor det er hensiktsmessig å gjøre søk. Det er en av våre største utfordringer at vi ikke har funnet henne, sier politiinspektøren.

Flere nyheter fra Rogaland