NRK Meny
Normal

Positive fremtidsutsikter for passasjerer

Flyplassjefen på Sola har tro på at trafikken vil gå uhindret av askeskyer de neste dagene.

Stavanger lufthavn sola

Hundrevis av passasjerer på Stavanger lufthavn Sola ble rammet av stans i flytrafikken torsdag morgen.

Foto: NRK

- Prognosene for flytrafikken de nærmeste dagane er positive.

Det sier lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen ved Stavanger lufthavn, Sola.

Til tross for at luftrommet på Vestlandet ble åpnet for trafikk igjen litt før klokka 13 i dag, har det vært en del innstilte avganger fra flyplassane på Sola og Karmøy torsdag ettermiddag.

Flyplassjefen ser likevel positivt på fremtiden.

–Nå er prognosene positive. Vi har tro på at dette vil vare, men vi jo ikke love noe nå. Nå er i alle fall hele Norge åpent og der er ingen restriksjoner, sier Lorentzen.

Stengte i natt

Luftrommet ble stengt klokken 01.30 natt til torsdag. En ny askesky la seg over Vestlandet.

Prognosene var at luftrommet skulle holdes stengt til klokken 15 torsdag ettermiddag. Men like før klokken 13 ble det åpnet for fly og helikoptertrafikk i hele Norge.

Første fly tok av

Driftssjef i Avinor Stig Jone Nevland sier at første fly tok av fra Stavanger lufthavn Sola til Oslo klokken 13.40 i ettermiddag.

– Men det er mangel på fly, mannskap og passasjerer nå på flyplassen, sier han.

Driftssjefen ber reisende om å forholde seg til flyselskapet sitt, og om å sjekke Avinor sine nettsider for informasjon.

– Det er en tung oppgave å sette trafikken i gang igjen. Det vil være forsinkelser og kanselleringer utover hele dagen, sier han.

Vil svømme

Kansellerte fly

Aske fra vulkanutbruddet på Island stengte torsdag morgen all flytrafikk på Vestlandet.

Foto: NRK

På Stavanger lufthavn Sola var avgangshallen i morgentimene i dag full av passasjerer som ble rammet av stoppen i flytrafikken.

En av de var Leidulf Nygård. Han skulle fly til England for å se fotballlaget i sitt hjerte, Bristol City, spille i helgen.

Men kampen er ikke før på lørdag så han har ikke gitt opp. – Jeg svømmer over hvis jeg må. Vi skal knuse Darby, sier han.

Nygård var forberedt på at det kunne være problemer i flytrafikken i dag. – Det har jo vært slik den siste uken, sier han.

Overraskende

Knut Nerdal

Knut Nerdal er en av mange passasjerer som ble askefast på flyplassen torsdag.

For Knut Nerdal kom problemene i flytrafikken i dag brått på. – I går kveld så alt flott ut, og nå er det stopp, sier han til NRK.

Nerdal skulle reist til Bergen, og videre til Statfjord B i dag. Han sier mange av passasjerene på flyplassen i dag var overrasket.

– Det er verst for han jeg skal avløse, sier han.

Nerdal aner ikke når han klarer å komme seg ut på jobb i Nordsjøen. – Jeg får prøve å ta meg til Bergen på et vis, men helikoptrene står jo også der, avslutter han.