Lover bro over Gandsfjorden

Sandnes sa ja til bybanekonsept uten bro over Gandsfjorden. Bystyret satser på at fylkestinget får den inn i planene.

Gandsfjorden

Bro over Gandsfjorden er nødvendig for utbygging i Sandnes Øst, mener politikere i Sandnes.

Foto: Asbjørn Sanda

I går kveld ble det klart at også Sandnes gir sitt endelige ja til bybanealternativet på Nord-Jæren. Men det alternativet inkluderer ikke en finansiering av bro over Gandsfjorden.

Nødvendig for Sandnes Øst

Broen er lagt som en forutsetning for at Sandnes Øst kan huse over 40.000 nye innbyggere. Varaordfører i Sandnes og busswayforkjemper, Pål Morten Borgli, mener det er leit at den ikke er med i planene.

– Vi gir i grunn på båten alt som ligger for Sandnes, det syns jeg er beklagelig.

Pål Morten Borgli

Pål Morten Borgli er varaordfører i Sandnes kommune.

Foto: Frp

Det sier en skuffet varaordfører Pål Morten Borgli i Fremskrittspartiet etter at bystyret i Sandnes i går med stort flertall sa ja til bybanealternativet, og dermed fulgte etter Stavanger og Solas ja.

Vi blir litt sånn at vi godtar alt i regionen her som passer alle andre, og så viser vi ikke muskler som er viktig for oss. Det var trist for Sandnes, men jeg tror det retter seg opp enten i fylkestinget eller i Stortinget, sier Borgli.

Ordfører lover bro

I et notat fra rådmannen ble politikerne i Sandnes minnet på at bro over Gandsfjorden ikke er inkludert i bybanekonseptet. Likevel anbefalte rådmannen at politikerne i bystyret fulgte opp med bybane-ja, som i formannskapet for en uke siden.

Borgli som sammen med resten av Frp, Senterpartiet og Pensjonistpartiet stemte for busswayalternativet, mener det er tatt lite hensyn i bybanekonseptet til den venta befolkningseksplosjonen på 40.000 i Sandnes Øst.

– Det kan og presiseres at bybanen ikke er lagt inn til Sviland i Sandnes Øst. Dette er relativt beskjeden høsting for Sandnes sitt vedkommende.

Bybaneforkjemper og Sandnes-ordfører Stanley Wirak lover likevel at en bro over Gandsfjorden vil komme.

– Vi vil selvfølgelig holde fast på bro over Gandsfjorden, det har vært en forutsetning i alle år. Det blir en den av Jæren pakke 2.

Stanley Wirak

Stanley Wirak er ordfører i Sandnes kommune.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

– Må unngå splittelse

Mens Borgli føler seg sikker på at enten regjeringen eller fylkestinget vil gå bort fra bybanekonseptet, skjelver ikke Wirak av at det per nå ser ut som bussvei vil få flertall i fylkestinget i desember.

Han tror fylkestinget vil lytte til kommunene hvor en bybane skal gå.

Vi ønsker fremtidens løsninger, og det tror jeg at fylkestinget tar inn over seg. For nå må vi ikke være en splittet region, da tror jeg ikke vi når opp, sier Wirak.

Flere nyheter fra Rogaland