NRK Meny
Normal

Lover å være tilbake i mørkeblått

Etter 18 måneder på tribunen begynner Viking-spiller Patrik Ingelsten å se slutten på skademarerittet. Han er sikker på å spille i eliteserien i år.

Patrik Ingelsten

I går spilte Patrik Ingelsten sine 25 første minutter for Viking, på 18 måneder. Foto: Carl Eltervaag/NRK

Det har nesten gått halvannet år siden Viking-spissen Patrik Ingelsten spilte for Viking. En alvorlig kneskade han pådro seg mot Start høsten 2010 satte en stopper for en av klubbens dyreste spillerkjøp. Denne sesongen lover Ingelsten å være tilbake på banen.

– Det har blitt mange mil på sykkel. Jeg vil ikke vite hvor mange, sier Ingelsten.

Stilte til start mot EIK

Patrik Ingelsten

Det har blitt mange timer med opptrening på sykkel for Patrik Ingelsten.

Foto: Carl Eltervaag / NRK

I går spilte han sin første kamp siden skaden, for Viking 2 mot Egersund IK. Ingelsten stilte til start, og spilte 25 minutter i kampen Viking 2 vant 3–1.

– Han så noenlunde frisk ut. Det neste steget, hvis han ikke når en reaksjon i løpet av de nærmeste dagene, er at han skal spille lenge for toerlaget, sier trener Gary Goodchild.

– Jeg legger opp en uke om gangen, så får vi ser hvordan det går. Vi tilpasser treningene etter hvordan kneet reagerer. Nå har det gått syv-åtte uker der kneet har reagert positivt hele tiden, sier Ingelsten.

Er sikker på elitespill

Det har vært mange tunge stunder for svensken som Viking kjøpte for 8 millioner fra Heerenveen i 2010. Ingelsten mener likevel han har taklet det bra.

– Jeg er en veldig positiv og glad person. Derfor er det er alltid kjekt å komme til stadion og trene, komme inn i garderoben og snakke med spillere og trenerne, sier han.

Kommer du til å spille for Viking i eliteserien i år?

– Jeg kommer til å gjøre det. Jeg er ikke sikker på at alle er sikre på det, men jeg er sikker på det, sier Ingelsten.