NRK Meny
Normal

Storvinner fryktet folk skulle bli sure på ham

Familiefaren fra Stavanger som vant 59 millioner kroner i Lotto sist uke skal kjøpe hytte, ellers vet han ikke helt hva han skal bruke pengene til.

Created by InfoDispatcher

VIDEO: Tore Waage (bakerst) var mandag hos Norsk Tipping for å ta mot sjekken på nesten 59 millioner kroner. Fra venstre sønnen Per Ivar, kona Hilde, Tore Waage og datteren Martha.

– Det er uvirkelig. Vi har i alle fall blitt økonomisk uavhengige. Vi har planer, drømmer, men vi vet ikke riktig hva vi skal gjøre. Planen er å kjøpe seg en hytte, det er i grunnen det vi har snakket om.

Les også: To nordmenn har vunnet 59 millioner hver

Slik beskriver Stavanger-mannen Tore Waage (53), som sist onsdag vant 59 millioner kroner i Lotto, situasjonen en knapp uke etter at han fikk vite om gevinsten.

Dere kommer gjerne til å bli sure på meg, men nå har jeg vunnet!

Lottomillionær Tore Waage til arbeidskameratene

Fryktet folk skulle bli sure

Mandag møtte han fram hos Norsk Tipping for å motta sjekken. Waage dro til Hamar sammen med kona Hilde Waage (42) og datteren Martha (21) og sønnen Per Ivar (8).

Den nybakte Lotto-mangemillionæren sier at livet går videre. Han og kona vurderer likevel å arbeide mindre enn før.

Tore Waage og familien

Familien Waage hentet sjekken på lottogevinsten og ble feiret med bløtkake hos Norsk Tipping på Hamar.

Foto: Halvor Mykleby / NRK

– Da jeg fikk beskjed om gevinsten, trodde jeg det ikke. Jeg satt lenge og skalv innvendig, og satt og lurte på hva jeg skulle gjøre. Jeg sprang inn til arbeidskameratene, og sa: Vet dere hva, nå har jeg vunnet mange penger. Dere kommer gjerne til å bli sure på meg, men nå har jeg vunnet, forteller Waage.

Folk ble imidlertid ikke sure. Waage forteller at folk har gratulert ham med gevinsten og sagt at det er vel fortjent.

– Det har vært kjempekjekt!

Bortsett fra at familien skal kjøpe hytte, har han så langt ingen konkrete planer for hva pengene skal brukes til. De to ungene i familien skal imidlertid merke at far har vunnet i Lotto.

Her får Sandnes-mannen beskjed om at han har vunnet 59 millioner kroner

– De kommer til å leve godt de og fremover, de gjør jo det, men det er viktig at vi fortsatt er jordnære, og ikke begynner å sveve. Vi beholder beina plantet på bakken. Slik som livet er nå, slik skal det også være videre, mener Waage.

53-åringen innrømmer at han har drømt om å vinne penger.

– Vi har drømt og fantasert, og tenkt at om vi vinner skal vi gjøre sånn og gjøre sånn. Når det først skjer er det slik at wow, vi kan jo gjøre det, men likevel er det litt uvirkelig hva vi skal gjøre, sier han.

Tirsdag er både Tore og Hilde tilbake på jobb. Hun i barnehagen, og han på lageret i Madlaleiren.