NRK Meny
Normal

Løslatt fra fengsel i Qatar

To britiske menneskerettsforkjempere, en av dem bosatt i Stavanger, er løslatt i Qatar, ifølge en talsmann for den britiske ambassaden.

Savnet i Qatar

Krishna Upadhyaya (t.v.) og Ghimire Gundev ble pågrepet i Qatar 31. august. I dag ble de løslatt, ifølge den britiske ambassaden.

Foto: Global Network for Rights and Development (GNRD)

Krishna Upadhyaya og Ghimire Gundev ble pågrepet i Qatars hovedstad Doha 31. august.

Upadhyaya er bosatt i Stavanger. Både han og Gundev jobber for menneskerettighetsorganisasjonen Global Network for Rights and Development (GNRD), som har hovedkontoret i den norske byen.

De var i Qatar for å rapportere om forholdene til fremmedarbeidere som bygger på anleggene til fotball-VM i 2022.

Søndag fikk familiene beskjed om at de to satt i arresten i Qatar. Da hadde de levd i uvisshet siden sist livstegn fra de to søndag 31. august.

Ifølge jurist Malén Stølen i GNRD fikk familiene beskjed om at det var problemer med visum som var grunnen til at de to blei fengslet.

Upadhyaya har ifølge organisasjonen over tjue år felterfaring med å reise ut og undersøke mulige brudd på menneskerettighetene, og han er til vanlig bosatt i Stavanger.

Den siste tiden har han vært i Qatar med fotograf for å etterforske forholdene for gjestearbeidere som er i landet i forkant av fotball-VM.

Organisasjonen GNRD har hovedkontor i Stavanger. Der jobber 15 ansatte. Organisasjonen har kontorer i 17 land.

Laster kart, vennligst vent...

Krishna Upadhyaya og Ghimire Gundev var i Qatar for å rapportere om forholdene til fremmedarbeidere som bygger på anleggene til fotball-VM i 2022.