Hopp til innhold

– Det var jo kaldt da, det må jeg bare innrømme

Like etter midnatt natt til tirsdag begynte nordmennene Håvard Bø og Willy Steinskog på de over fire milene de skulle løpe i 40 effektive kuldegrader på Nordpolen. Over seks timer senere kom Bø i mål.

North Pole Marathon

Slik ser det ut på startstreken på Nordpolen. Bildet er fra fjorårets maraton.

Foto: North Pole Marathon

Håvard Bø

Håvard Bø.

Foto: Erik Waage / NRK

– Det var et fantastisk løp. Vi har sprunget gjennom midnattssol. Det har vært utrolig fint, men slitsomt, sier Håvard Bø.

Klokken 00.30 norsk tid natt til tirsdag begynte over de over 40 North Pole Marathon-deltakerne løpet sitt. Blant dem var to nordmenn, Bø og Willy Steinskog. Distansen var over fire mil (42,195 kilometer), og temperaturen var minus 28 grader.

– Det var jo kaldt da, det må jeg bare innrømme, sier Bø til NRK, og legger til at andre værforhold bidro til at det var 40 effektive kuldegrader.

På satellittelefon

Tirsdag morgen, etter at han hadde fullført løpet, snakket NRK.no med ham på satellittelefon fra Nordpolen.

En godt fornøyd Bø hadde fullført, og det samme hadde Steinskog. Bø husker ikke helt tiden sin, men tror den var rundt seks timer og 23 minutter.

– Willy tok tredjeplass, tror jeg. Jeg hadde jo tenkt å slå Willy, men jeg var ikke klar over at han var i så god form. Så det hadde jeg jo ikke mulighet til, sier Bø.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Håvard Bø vil bli første nordmann som løper maraton i alle verdensdelene.

VIDEO: NRK møtte Håvard Bø mens han trente til North Pole Marathon i mars.

Årets raskeste mann (Gary Thorton) løp på tre timer, 49 minutter og 29 sekunder. Raskeste kvinne (Fiona Oakes) hadde tiden fire timer, 53 minutter og ni sekunder, ifølge løpets Facebook-side. Årets resultater kommer på North Pole Marathons hjemmesider.

Ville gjerne gjort det samme en gang til

Ifølge Bø var løypen tung, og de sprang den samme runden ni ganger. Kroppen hans føles imidlertid god.

– Det er jo slitsomt, det er ikke tvil om det. Men det er rart med det, når du kommer i mål, er det greit.

– Kunne du tenkt deg å gjøre det igjen?

– Det må jeg absolutt si. Jeg vil anbefale alle, hvis de får muligheten, til å ta seg en tur til Nordpolen. Det er flott, sier han.