NRK Meny
Normal

Lokker til øyteater for sjette gang

«Rødhette og ulven» er lokkemiddelet når Rogaland teater inviterer til skuespill på den lille øya Natvigs Minde for sjette år på rad.

Klar for teater på Natvigs minde

Christian Eriksen og Vegar Hoel er i hovedrollene når Rødhette og ulven inntar Natvigs Minde.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Da Rogaland Teater og Kulturkompaniet i 2007 første gang presenterte sommerteater for barnefamiler på den lille øya Natvigs Minde midt i Stavangers havnebasseng, var det med en intensjon om å starte en ny tradisjon. Det har de klart. I sommer er det duket for en helt ny vri på en kjent og kjær historie.

–Vi fant originalteksten av «Rødhette og ulven» på biblioteket og fikk oversatt den fra tysk til norsk. Der fant vi mye nytt som jeg tror er blitt sensurert i den norske versjonen, men jeg tror det norske folk er klare for den virkelige historien, sier Vegar Hoel spøkefullt. Han spiller ulvens far i oppsetningen.

Saken fortsetter under bildet

Klar til avgang

I rollene er: Rødhette: Christian Eriksen, Ulven: Kim Falch-Jørgensen, Ulvens far: Vegar Hoel, Jeger/naturforvalter: Marte Mørland, Mor og bestemor: Selome Emnetu

Foto: Øystein Otterdal / NRK

Både han og Christian Eriksen, som spiller Rødhette, forteller at flere hemmeligheter vil bli avslørt i løpet av stykket.

– Jeg tror de nye figurene tåler dagens lys og det er på tide å fortelle de virkelige sannhetene i eventyret. Det er mulig at det skjer noe med ulven når det er fullmåne. Og hvorfor har egentlig Rødhette på seg hette? Og hvorfor er kurven til bestemor så viktig? Dette er noe publikum vil få svar på i løpet av stykket, så det er absolutt verdt å få med seg, sier Eriksen.

Seks år gammel tradisjon

Tradisjonen med sommerteater på Natvigs Minde har vart i seks år, og Hoel tror svaret på hvorfor det fortsatt er like populært, er enkelt.

– Det er publikum som får tradisjonen til å leve videre. Det at de kommer og ikke minst at de liker det. Vi har det selvsagt også veldig kjekt, og det er en egen stemning her som vi er veldig glad i, sier Hoel.

Intimt teater

Det blir intimt på den lille øya, og publikum sitter på alle sider av scenen for å få med seg skuespillerne i aksjon.

– Det er veldig fint å ha publikum så nært og på alle kanter. Vi får nye utfordringer og er nødt å vise reaksjonene våre i stykket på en annen måte enn det vi vanligvis gjør, sier Eriksen.

I løpet av de seks årene har nærmere 30 000 store og små tatt turen for å se teater på Natvigs Minde, og både Hoel og Eriksen håper at tradisjonen vil fortsette.

– Så lenge vi synes det er kjekt, håper vi at andre også synes det. Det er viktig for oss at både barn og voksne liker stykket og ler sammen. Vi må alle tørre å være litt barnslige, da blir det så mye bedre, sier Hoel.