Egersund
Foto: Pål Berg Mortensen / NRK

Lokalt sykehustilbud i Eigersund

Oppsummert

I Eigersund er det stort engasjement mot å legge ned rehabiliteringsavdelingen. Stavanger Universitetssjukehus må spare penger til nytt sykehus, og har vedtatt å legge ned noe av det lokale tilbudet i Eigersund.

 • Pasient er skuffet

  Pasient David Fredrikson mener det er synd at flertallet i styret i Helse Stavanger vedtok å legge ned rehabiliteringsavdelingen – Denne avdelingen har betydd mye for meg. Da jeg kom inn kunne jeg ikke gå. En uke etter gikk jeg med hjelp av krykker.

  pasient
  Foto: Siri Pedersen / NRK
 • Riktig vedtak

  Styreleder Stener Kvinnsland i Helse Stavanger sier det er et riktig vedtak å legge ned rehabiliteringsavdelingen ved Eigersund sjukehus. Han mener omleggingen av tilbudet vil føre til at pasientene vil få like godt tilbud som i dag.

 • – En trist dag

  Seksjonsleder ved rehabiliteringsavdelingen i Egersund, Gro Ege Tønnesen, beklager sterkt nedleggelsen av avdelingen. Pasientene får et dårligere tilbud, og ansatte som har vært ansatt lenge ved avdelingen mister en god arbeidsplass, sier Tønnesen.

 • Tapte kampen for Egersunds-avdeling

  Styremedlem i Helse Stavanger, Unn Therese Omdahl, tapte kampen for rehabiliteringsavdelingen ved Eigersund sjukehus. Hun frykter kommunene ikke er klare til å ta over rehabiliteringen av pasienter som skjer ved avdelingen i Egersund i dag.

  Styremøte Helse Stavanger
  Foto: Mathias Oppedal / NRK
 • Legger ned 2 Øst

  Flertallet i styret i Helse Stavanger har vedtatt å legge ned rehabiliteringsavdelingen ved Eigersund sjukehus. Avdelingen skal legges ned for å spare penger til det nye universitetssjukehuset på Ullandhaug.

Skal spare penger