Ljones Brekke er ny KRF-leder i Stavanger

Marie Ljones Brekke (27) ble onsdag kveld innstilt som ny leder i Stavanger KrF.

Marie Ljones Brekke

Gruppeleder Bjørg Tysdal Moe sammen med ny leder Marie Ljones Brekke.

Foto: KrF

– KrF er et parti jeg har vært engasjert i lenge, og jeg er motivert til å vise det beste av oss- nemlig å kjempe for dem som trenger det mest og finne gode fellesskapsløsninger til det beste for alle innbyggerne, sier Ljones Brekke i en pressemelding fra partiet onsdag kveld.

Marie Ljones Brekke har vært i partiet i flere år, men dette er hennes første lederverv i Stavanger KrF. Hun er 1. vararepresentant for KrF på Stortinget og 3. vara på Fylkestinget. Hun satt også i Stavanger Bystyre perioden 2011-2015 og var fast medlem i Kommunalstyret for Oppvekst.

Ljones Brekke er også tidligere leder av Rogaland KrFU.

Bjørg Tysdal Moe, varaordfører og gruppeleder for KrF, er glad for innstillingen og for at flere unge slipper til i partiet.

– Jeg gleder meg til å samarbeide med Marie, som allerede har bred erfaring både fra nasjonal- og lokalpolitikken. Jeg tror hun vil være til inspirasjon både for oss i partiet, og for videre utvikling av sentrumspolitikken, sier Tysdal Moe.

– Det gleder meg også at flere unge i dag er valgt inn i styret til Stavanger KrF- det lover godt for videre utvikling av partiet og nytenkning, legger hun til.

Marie Ljones Brekke overtar som leder etter Anne Kristin Vik Bruns.