– Vi har opplevd at ganske mange har slipt knivene

Valget ble en nedtur for Miljøpartiet De Grønne. For noen uker siden tydet meningsmålinger på at partiet kunne få hele ni mandater på Stortinget. De endte opp med en representant.

Torfinn Ingeborgrud og Lage Nøst på MDG sin valgvake i Stavanger

Torfinn Ingeborgrud og Lage Nøst på MDG sin valgvake i Stavanger. De hadde håpet på en betydelig stortingsgruppe.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Vi kan si det er upraktisk. et er veldig bra at vi har kommet inn, men det hadde vært mye bedre med en litt større gruppe. Vi hadde jo håpet på noe mer enn det, sier Torfinn Ingeborgrud, som er andrekandidat for Miljøpartiet De Grønne i Rogaland.

Miljøpartiet De Grønne endte opp med vel 5000 stemmer i Rogaland, en oppslutning på 2,1 prosent. I Stavanger fikk partiet 3,1 prosent av stemmene.

Meningsmålinger tydet på grønn bølge

Det er en klar nedtur sammenlignet med de mest lovende meningsmålingene for noen uker siden, som tydet på en grønn bølge ved stortingsvalget, både i Rogaland og i resten av landet.

MDG sin valgvake i Stavanger 9.9.13

I slutten av august viste enkelte målinger at MDG lå helt oppe under sperregrensen på fire prosent oppslutning. Dermed kunne paritet oppnå hele ni mandater på Stortinget.

Foto: Anders Fehn / NRK

I slutten av august viste enkelte målinger at MDG lå helt oppe under sperregrensen på fire prosent oppslutning. Dermed kunne paritet oppnå hele ni mandater på Stortinget.

Rasmus Hansson

Rasmus Hansson blir MDG sin eneste representant på Stortinget.

Foto: Olav Døvik / NRK

Slik ble det ikke. Torfinn Ingeborgrud mener at partiet tapte mye på negativ oppmerksomhet fra motstanderne på tampen av valgkampen.

– Vi har opplevd at mange har slipt knivene. Vi har fått ganske mange ulike motangrep. En del av det er veldig greit, at en spør om hva som er vår politikk på de forskjellige områdene. Det har vi jo lyst til å fortelle om. Men så er det også en del som har spredt ting som ikke har vært helt sant, og brukt forskjellige kanaler som ikke vi har klart å oppdage til å spre de tingene, sier Ingeborgrud.

– Vi har fått vanvittig mange nye medlemmer

Partiet er likevel fornøyd med mye av det som har skjedd i forkant av stortingsvalget.

– Det som er det aller beste er at vi har fått vanvittig mange nye medlemmer. det er veldig mange som har dukket opp for å jobbe for oss. Vi har jo økt antallet aktive på en helt fantastisk måte, sier Ingeborgrud.

Gaute Eiterjord på MDG sin valgvake i Stavanger 9.9.13

Gaute Eiterjord på MDG sin valgvake i Stavanger 9.9.13.

Foto: Anders Fehn / NRK