Hopp til innhold

Disse vil bli ordfører i Stavanger

Valglogo

Høyre: Christine Sagen Helgø

Christine Sagen Helgø
Foto: Eirik Gjesdal/NRK

Christine Sagen Helgø (47) har vært ordfører i Stavanger siden 17. oktober 2011. Hun er født i Holmestrand, og utdannet jurist fra Universitetet i Bergen.

Hun flyttet til Stavanger etter studiene. Sagen Helgø har tolv år bak seg i Stavanger-politikken, de siste åtte årene som gruppeleder for Høyre.

Arbeiderpartiet: Cecilie Bjelland

Cecilie Bjelland
Foto: Arbeiderpartiet

Cecilie Bjelland (48) er Arbeiderpartipolitiker og var statssekretær i Arbeidsdepartmentet til regjeringsskiftet etter Stortingsvalget i 2013. Hun er leder for bystyregruppa til Stavanger Arbeiderparti, og sitter i Arbeiderpartiets sentralstyre. Hun er utdannet jurist og bedriftsøkonom og har tidligere jobbet som advokat i GDF-Suez.

Fremskrittspartiet: Christian Nicolay August Håvik Wedler

Christian Wedler
Foto: Kees Fjellvang / NRK

Christian Wedler (33) er opprinnelig fra Bergen og har vært med i bystyret i Stavanger i en periode.

Det siste året har han arbeidet fulltid som rådgiver og sekretær for bystyregruppen. Han er advokat, gründer og leder av Stavanger Advokatkontor. Han er far til tre døtre. Den 18. mai ble han valgt til ordførerkandidat foran listetopp Kari Raustein.

Kristelig folkeparti: Bjørg Tysdal Moe

Bjørg Tysdal Moe
Foto: NRK

Bjørg Tysdal Moe (61) ble født på Sand, men har vært bosatt i Stavanger i en årrekke. Hun ble medlem av bystyret for første gang i 1991, og har vært varaordfører i byen siden 1999.

Hun ble valgt til 2. nestleder i Kristelig Folkeparti i 2011, men trakk seg i 2014, for å prioriritere Stavanger-politikken. Moe har utdannelse innen samfunnsfag, økonomi og kristendomsfag.

Senterpartiet: Bjarne Kvadsheim

Bjarne Kvadsheim fra Senterpartiet i radiostudio
Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Bjarne Kvadsheim (50) fra Kvassheim på Brusand er adjunkt, og har lang fartstid i skolen. Det har han også i Stavangerpolitikken.

Han har vært med i bystyret siden 1995, og har vært ordførerkandidat for Senterpartiet i byen ved de tre siste lokalvalgene, siden 2003.

Sosialistisk venstreparti: Eirik Faret Sakariassen

Eirik Faret Sakariassen
Foto: Hans Edward Hammonds

Eirik Faret Sakariassen (24) ble valgt inn i Stavanger bystyre i 2011. Han var leder i Studentorganisasjonen ved Universitetet i Stavanger i 2012-2013 og er studentrepresentant i universitetsstyret.

Han var nummer 3 på Rogaland SVs liste til stortingsvalget i 2013. Til kommunevalget i 2015 ble han nominert som Stavanger SVs ordførerkandidat på førsteplass.

Venstre: Per Armand Thorbjørnsen

Per A. Thorbjørnsen
Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Per Armand Thorbjørnsen (63), født i Bergen, men har bodd lengst i Stavanger. Han har ledet Stavanger Venstres bystyregruppe siden 1991. Thorbjørnsen er nestleder av kommunalstyret for levekår.

Han var i 13 år, fra 1982 til 1995, med i ledelsen av Rogaland A Senter, og etter det var han daglig leder for stiftelsen Psykiatrisk Opplysning.

Rødt: Sara Nustad Mauland

Sara Mauland
Foto: Human-Etisk Forbund

Sara Nustad Mauland (39) meldte seg inn i Rødt i 2009, og var ordførerkandidat i Stavanger også i 2011. Hun jobber som rådgiver ved Universitetet i Stavanger.

twitter beskriver hun seg selv som veganer, løper, sosialist, feminist, ateist og aktitist.

Pensjonistpartiet: Karl Waldemar Sandvig

Karl W. Sandvig
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Karl Waldemar Sandvig (66) er leder i Stavanger Byggmesterlaug. Han satt i bystyret i Stavanger for Frp fra 1983 til 2007. Da meldte han seg ut av partiet og gikk over til Høyre.

I 2010 ble han gruppeleder for Pensjonistpartiet (Pp) i Stavanger, og ordførerkandidat ved valget i 2011. Han har sittet som eneste fra partiet i bystyret siden det.

Miljøpartiet De Grønne: Torfinn Ingeborgrud

Torfinn Ingeborgrud
Foto: Kjersti Hetland / NRK

Torfinn Ingeborgrud (60) er eneste representant for Miljøpartiet De Grønne i bystyret i Stavanger. Det har han vært siden han ble valgt inn i 2011. Han er lektor ved Universitetet i Stavanger og underviser i mediefag. Han er en ivrig syklist, seiler og togreisende.

De kristne: Barclay Stevenson

Barclay Stevenson

Barclay Stevenson, De Kristne.

Foto: Privat

Lokallaget i Stavanger for Partiet De Kristne ble etablert den 12.mars 2015, og Barclay Stevenson (71) er listetopp. Han jobber ved Regionalt kompetansesenter for rusmiddelforskning.

Partiet De Kristne stiller i år lister i 69 norske kommuner. For fire år siden hadde De Kristne bare én liste.

Folkeaksjonen Nei til mer bompenger: Frode Myrhol

Frode Myrhol

Frode Myrhol, Folkeaksjonen Nei til mer bompenger.

Foto: Guttorm Solheim

Frode Myrhol (43) jobber som bedriftsrådgiver hos Gjensidige, og er frontfogur for aksjonen «NEI til mer bompenger i Rogaland».

I mars leverte Frode Myrhol ei liste med 27 navn til kommunen, og dermed stiller bompengermotstanderne til kommunevalget i Stavanger til høsten.

Han er opprinnelig fra Fosnavåg på Sunnmøre, men flyttet til Stavanger første gang i 1994 for å gå på Høyskolen i Stavanger frem til 1998. Han flyttet tilbake til Stavanger i 2004, og har bodd her siden.