Hopp til innhold

Disse vil bli fylkesordfører

14 partier har levert lister til Fylkestingsvalget i Rogaland.

Valglogo

Høyre: Janne Johnsen

Janne Johnsen
Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Janne Johnsen (45) er sittende fylkesordfører. Hun bor i Stavanger og har vært medlem av Rogaland fylkesting siden 1994. hun var leder i Rogaland Høyre fra 1998 til 2006. Hun har blant annet Master of Science i internasjonal hotell- og turistadministrasjon, har vært turntrener, lærer og jobbet ved Sola Strand Hotel.

Arbeiderpartiet: Marianne Chesak

Marianne Chesak
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Marianne Chesak (38) bor i Stavanger og har fem barn. Da Tom Tvedt ble valgt til idrettspresident, rykket listetoer Chesak opp som Aps fylkesordførerkandidat. Hun er nestleder i Stavanger Ap og har permisjon fra stillingen som regionkontorleder i Handel og Kontor.

Fremskrittspartiet: Terje Halleland

Terje Halleland
Foto: Frp

Terje Halleland (49) fra Vindafjord ble varaordfører i fylket etter forrige valg . Han var i perioden 2009 - 13 første vararepresentant til Stortinget for Rogaland Frp. I perioden før var han tredje vara. Han er også kommunepolitiker i Vindafjord og tidligere i Ølen.

Kristelig folkeparti: Solveig Ege Tengesdal

Solveig Ege Tengesdal
Foto: Eigersund KrF

Solveig Ege Tengesdal (52) er administrerende direktør i Uninor AS. Hun var tidligere varaordfører i Eigersund fra 2007-2011. Hun har tidligere vært daglig leder i Dalane Næringshage AS. Fra 1996 til 2002 var hun ansatt i SR-Bank.

Senterpartiet: Arne Bergsvåg

Arne Bergsvåg
Foto: Vindafjord Kommune

Arne Bergsvåg (57) Arne Bergsvåg tok Ølen fra Hordaland til Rogaland fylke. Deretter fikk han Ølen og Vindafjord til å slå seg sammen. Han ble ordfører i Ølen kommune i 1999, og ble også valgt til ordfører i nye Vindafjord med 65 prosent av stemmene. Arne Bergsvåg har vært medlem av fylkestinget siden 2003.

Sosialistisk venstreparti: Heidi Bjerga

Heidi Bjerga
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Heidi Bjerga (57) beskriver seg slik: «SV-representant i Sandnes. Blomster i hagen og rettferdig fordeling av godene. Og Neda hjem!» Hun har de siste årene vært leder av støttegruppen for Neda . Det var Rune Kloster Tvedt som var instilt på førsteplass før SVs årsmøte, men Bjerga endte på topp. Ifølge Tvedt er årsaken at han ikke stemte for Gandsfjord bru .

Venstre: Anja Berggård Endresen

Anja Berggård Endresen
Foto: Ingvald Nordmark / NRK

Anja Berggård Endresen (41) har vært gruppeleder for Sola Venstre siden 2011. Hun ble i 2013 valgt som politisk nestleder i Rogaland Venstre. Endresen arbeider som lærer i Stavanger. Siden 2011 har hun vært formannskapsmedlem og kommunestyremedlem i Sola kommune. Hun er vararepresentant til Stortinget for Rogaland Venstre.

Miljøpartiet De Grønne: Torfinn Ingeborgrud

Torfinn Ingeborgrud
Foto: Ståle Frafjord

Torfinn Ingeborgrud (60) er eneste representant for Miljøpartiet De Grønne i bystyret i Stavanger. Det har han vært siden han ble valgt inn i 2011. Han er lektor ved Universitetet i Stavanger og underviser i mediefag. Han er en ivrig syklist, seiler og togreisende.

Elin Sjølie
Foto: Privat

Rødt: Elin Bekkebråten Sjølie

Elin Bekkebråten Sjølie (40) bor i Sandnes og er biblioteksjef ved Hå folkebibliotek i Hå kommune. Bibliotek, sammen med kollektivtrafikk er en av fanesakene hennes. «Bibliotek er grunnsteinen i demokratiet. Vi ser at forskjellene stadig øker mellom rike og fattige. Biblioteket er med på å jevne ut forskjeller, også det nye digitale klasseskillet.» sier hun.

Partiet De Kristne: Arne Husveg

Arne Husveg (64) er 1. nestleder i Partiet de Kristne, og topper fylkeslista i Rogaland. Han bor på Nærbø.

Pensjonistpartiet: Alf W. Edvinson

Alf W. Edvinson (70) bor i Haugesund og er listetopp for Rogaland Pensjonistparti.

Piratpartiet: Olve Andreas Austlid

Olve Andreas Austlid (43) bor i Sandnes og topper Piratpartiets liste i Rogaland.

Demokratene i Norge: Kjersti Margrethe Adelheid Gilje

Kjersti Margrethe Adelheid Gilje (56) bor på Bryne. Jærbuen er sentral i flere organisasjoner på den ytterste høyresiden. Hun har sittet i landsstyret i Norwegian Defence League (NDL) og vært fylkesleder i Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) i Rogaland.

Kystpartiet: Erling Skåtøy

Erling Skåtøy (73) bor i Eigersund og arbeider for skipper. Han ble valgt til leder for Kystpartiet i 2010 . Han har vært medlem av Egersund kommunestyre 1987-91 for Høyre. Senere sekretær i Kystpartiet i Rogaland og partiets førstekandidat i Rogaland ved Stortingsvalget 2009.