NRK Meny
Normal

Listetoppene på #rogavalg-busstur

Onsdag tar NRK og Stavanger Aftenblad med seg listetoppene fra Rogaland på politisk cruise i sørfylket. Vi skal innom kø, asylmottak, minkhus, skolevalg og vindmøller.

Onsdag tar NRK og Stavanger Aftenblad med seg listetoppene fra Rogaland på politisk cruise i sørfylket. Vi skal innom kø, asylmottak, minkhus, skolevalg og vindmøller.

VIDEO: Hanna Marcussen (MDG), Hallgeir Langeland (SV), Iselin Nybø (V) og Solveig Horne (Frp) før turen starter.

Rogaval busstur

Onsdag tar NRK og Stavanger Aftenblad med seg listetoppene fra Rogaland på politisk cruise i sørfylket.

Foto: Gunnar Morsund / NRK

Mandag 9. september skal unge og gamle velgere til urnene og stemme på dem de mener kan styre landet vårt best.

Politikerne har drevet valgkamp i flere uker allerede, og er inne på oppløpssiden. De har debattert stort og smått, og kjempet med nebb og klør om velgernes gunst. Valgkampen er enda ikke over.

Onsdag samler nemlig NRK Rogaland og Stavanger Aftenblad listetoppene fra Sp, Sv, Høyre, Rødt, Frp, Ap, De Grønne, Krf og Venstre i en buss, og tar de med på valgsafari i fylket.

Rogavalg, buss

Buss-sjåfør Jone Laugaland foran valgbussen.

Foto: Mathias Oppedal / NRK
  • Hva vil du vite? Har du spørsmål til politikerne på bussen? Merk dem med #rogavalg på twitter.

Geir Pollestad, Hallgeir Langeland, Bent Høye, Truls Drageset Dydland, Solveig Horne, Eirin Sund, Hanna Marcussen, Olaug Bollestad og Iselin Nybø har reservert seter på bussen som skal frakte dem mellom debattarenaer, stridsspørsmål, og uenigheter.

Vi stopper på steder som er tett knyttet til de sentrale problemstillingene i den rogalandske valgkampen.

Rogavalgbussen

Alle listetoppene foran Rogavalgbussen.

Foto: Gunnar Morsund / NRK

Program:

07.30: Påstigning på byterminalen i Stavanger

07.45: Valgbussen er klar til avreise fra byterminalen i Stavanger sentrum. Planen er å snirkle seg gjennom morgenrushet, med alt det innebærer.

09.00: Bussen stopper hos en pelsdyroppdretter i Klepp.

11.00: Vi møter elever ved Dalane videregående skole. Politikerne får presentere seg, og vi har et uhøytidelig forhåndsvalg etter elevrådsprinsippet.

13.30: Bussen stopper ved Hå mottakssenter, Nærlandsheimen.

15.00: Vi ankommer vindmølleparken på Høgjæren for å diskutere energi og miljø.

17.30: Valgbussen stanser ved Amfi Madla hvor politikerne lanserer sine siste valgkampstunt, og tar imot spørsmål og utfordringer fra de handlende.

18.40: Deler av NRK Rogalands nyhetssending går direkte fra Amfi Madla.

Reiserute:

Byterminalen – gjennom Kannik – Madlaveien – Motorveien – Solasplitten – forbi Solastranda – Tjelta – Pelsdyrbonden på Klepp – Til E-39 via Ganddal – E-39 til Dalane vgs – Nordsjøveien F-44 til Nærland – til Karlsbu på Høg-Jæren via Nærbø forbi Åna Fengsel – svinger til Venstre mot Undheim – Karlsbu – i retning F-505 – via Kverneland til Ganddal – og E-39 til Madlatorget (gjerne via Sverd i Fjell).