NRK Meny
Normal

– En stor anerkjennelse

Lidolido spiller på den største gratiskonserten i USA.

lidolido Lidolido
Foto: Gitte Johannessen / NTB Tema

Peder Losnegård (20) fra Haugesund er blant artistene som opptrer på Amerikas største gratiskonsert.

Når konserten går av stabelen i Philadelphia som del av landets nasjonaldagsfeiring 4. juli, er Losnegård, som i artistøyemed kaller seg LidoLido, med.

Konserten Philly 4th of July Jam er Amerikas største gratiskonsert og haugesunderen er et av talentene Pepsi samarbeider med i sin internasjonale musikksatsing.

Lido Lido

Lidolido ser på invitasjonen til gratiskonserten i USA som en stor anerkjennelse.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

– Jeg ser på denne muligheten som en stor anerkjennelse, og det er kanskje det største jeg har fått oppleve så langt i karrieren, sier LidoLido i en kommentar.

– Jobber med å få fram unge talenter

Konserten er Amerikas største gratiskonsert og arrangørene venter rundt 500.000 publikummere til parken. Andre artister som opptrer under feiringen er John Mayer, Jill Scott, The Roots, Demi Lovato og Ne-Yo.

Les også: Stappfullt utenfor konserthuset

Les også: Konserthusåpningen er tidenes Rogaland-satsing fra NRK

– Vårt samarbeid med LidoLido viser også at vi jobber med å få fram unge talenter fra hele verden, sier Trude Gulbrandsen i Pepsi Norge.

Av de mest famøse Pepsi-samarbeidene huskes Michael Jacksons pyroepisode fra 1984. Det var under en innspilling av en reklamefilm for Pepsi at det gikk galt for popkongen. Pyroteknikken fungerte ikke som den skulle, og sprutende gnister sørget for at håret til popstjernen tok fyr.