NRK Meny
Normal

Denne uka leverer studentene ved UiS bacheloroppgaven

Studenter ved universitetet i Stavanger leverer denne uka bacheloroppgavene sine. Mange stressa hoder stod i kø for å få levert i dag.

Nazaneen Saie Nasab og Susanne Stangeland

Studentene Nazaneen Saie Nasab og Susanne Stangeland har i dag levert bacheloroppgaven sin. Det er med blandede følelser at de nå er ferdige med den.

Foto: Silje Foss Langeland / NRK

– Nå har jeg levert bacheloren min. Det er kjempedeilig, men det har ikke gått helt opp for meg enda tror jeg, sier Pernille Rosemary Flatjord, student ved Universitetet i Stavanger.

Hun har skrevet bacheloroppgaven sin om reiselivsledelse, sammen med venninne og medstudent Natalie Hansen Wåge. I dag leverte de endelig oppgaven.

– Det er så godt å være ferdig, sier Hansen Wåge.

– Våkne til klokken seks

Etter tre år med studier på Norges Hotellhøyskole ved Universitetet i Stavanger, er de nå ferdige med bacheloren sin. De siste dagene med hardt arbeid, og alt for lite søvn, har være slitsomme i følge jentene.

– Vi har vært våkne til rundt klokken seks på morgenen for å jobbe, sier Flatjord.

– Ja, det har blitt mye vin og kaffe, for å roe nervene og gi oss energi, legger Hansen Wåge til.

Stressa studenter

Per Nesvik er en av dem som binder sammen bacheloroppgavene til studentene på universitetet. Med fullt kjør hele denne uka, merker han stresset på nært hold.

– De har jobbet lenge med dette nå. Noen har vært våkne om nettene, og de er ganske stresset. Andre er redde for å ikke rekke det i tide, sier han.

Susanne Stangeland

Susanne Stangeland skriver under på det siste sensurskjemaet, før oppgaven om bruk av niqab i Norge er helt ferdig, og klar til levering.

Foto: Silje Foss Langeland / NRK

Etter at studentene får bundet oppgaven skal den leveres. Susanne Stangeland og Nazaneen Saie Nasab er lettet over å være ferdig, men på vei opp mot det samfunnsvitenskapelige fakultetet, melder nervene seg på nytt.

– Vi har ikke fått lest gjennom en siste gang, så jeg driver og stresser med det. Jeg er så redd for å finne feil, sier Nasab.

– Men vi kan ikke lese gjennom nå, det er for sent, legger medstudent Stangeland til.

– Jeg kommer til å bli et nervevrak

Jentene har jobbet lenge med oppgaven i sosiologi, og mens de går de siste skrittene for å levere, er det blandede følelser som treffer dem.

– Nå skal det bare bli deilig å legge den fra oss og gjøre noe annet, sier Stangeland.

– Jeg tror jeg kommer til å bli et nervevrak når jeg legger den fra meg. Da kan jeg ikke endre på noe, sier Nasab.

Et par skritt til, så står de der, oppgaven er plassert hos damen bak disken. Nå er det gjort, nå er den ute av deres hender.

Likevel er de ikke helt ferdig på skolen for dette semesteret. Både Stangeland og Nasab må tilbake på lesesalen ganske snart.

– Jeg har eksamen om 14 dager så jeg må rett tilbake til lesingen, jeg får ikke fri nå, sier Stangeland.

– Nå skal vi først feire med en kaffe i bokkafeen, sier Nasab.

Feiring og sommerferie

Flatfjord og Hansen Wåge er derimot litt heldigere. De er helt ferdige og tar sommerferie allerede nå.

– Jeg flytter til Miami, så slik feirer jeg, sier Hansen Wåge.

– Jeg skal ut og spise middag og drikke meg full, sier Flatfjord.