NRK Meny
Normal

Leter i moskeer etter vitner

Politiet vil oppsøke miljøer med mange innvandrere for å få tips.

Smug i Midtre Dalgate

I dette smuget i Midtre Dalgate skal voldtekten ha skjedd.

Foto: NRK

Politiet har beskrivelse av to av gjeningsmennene. Den ene er mellom 20 og 30 år og mellom 1.60 og 1.70 meter høy. han er av utenlandsk opprinnelse. Den andre er mellom 25 og 35 år og har kraftig atletisk kroppsbygning.

Mange av naboene til stedet hvor voldtekten skjedde var ikke hjemme da politiet hadde sin dør til dør-aksjon torsdag kveld. Det ble derfor dårlig uttelling for politiet.

Brev på flere språk

I tillegg er det mange av de som bor der som ikke kan så godt norsk, og ikke hadde fått med seg hva som hadde skjedd i nabolaget. Politiet har fått laget et brev på flere språk med opplysninger rundt voldtekten. Nå skal det deles ut i moskeer, kirker og der de går.

- Vi tror at det finnes folk i dette miljøet som har sett og hørt noe, men som ikke vet at politiet etterforsker saken. Vi er avhengig av tips for å oppklare saken, sier politioverbetjent Kristian Johansen.

En  kvinne i 30-årene ble voldtatt i et smug i Midtre Dalgate. Hun hadde følge med en ukjent mann fra Domkirkeplassen. Ved Nytorget kom det to eller tre menn til.